B. Á. 2020.01.29 18:25 Frissítve: 2020.01.30 10:38

Férfi kézi: két érkező, egy-egy visszatérő, hosszabbító és távozó Veszprémben

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata több bejelentést is tett szerda délután a hivatalos oldalán: Danyiil Siskarjov és Jorge Maqueda a következő idényben már a bakonyiakat erősíti, akárcsak a La Riojától visszatérő Ligetvári Patrik. A klub ugyanakkor megerősítette, hogy Mirsad Terzic távozik, a súlyos sérülést szenvedő Kent Robin Tönnesennel viszont hosszabbítottak.

Danyiil Siskarjov a Vardar Szkopjétól szerződik Veszprémbe (Fotó: AFP)

 

Siskarjov és Maqueda lehetséges érkezéséről sajtóhír szintjén már korábban beszámoltunk. Az orosz jobbszélső 2014 óta a Vardar játékosa, két Bajnokok Ligája-győzelmet aratott a klubbal. Veszprémben a nyáron távozó szlovén Dragan Gajic helyét veheti át, aki a közösségi oldalán jelentette be, hogy elhagyja a magyar csapatot.  Ami Maquedát illeti, a rivális Mol-Pick Szeged spanyol világbajnok jobbátlövőjének az idény végén lejár a szerződése a Tisza-partiaknál, így ingyen igazolhat Veszprémbe. Mind Siskarjov, mind Maqueda két esztendőre kötelezte el magát új együtteséhez.

Tönnesen szerződését további egy plusz egy évvel hosszabbítja meg a magyar bajnoki címvédő. A norvég válogatott jobbátlövő a Vardar Szkopje elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-csoportmeccsen szenvedett Achilles-ín-szakadást még december elején. A légióst hazájában megműtötték, a felépülése legalább hat hónapot vesz igénybe, így a rutinos játékosra ebben az idényben már nem számíthat a magyar klub.

Ligetvári és Terzic sorsáról – előbbi visszatér, utóbbi távozik – Nagy László már korábban is beszélt, és a sportigazgató bejelentéseit most a veszprémi egyesület is megerősítette.

A 23 éves Ligetvári Patrik gyermekkora óta a Veszprém játékosa. A legutóbbi két idényben kölcsönben Spanyolországban kézilabdázott. Előbb az Ademar Leónban, jelenleg pedig a La Riojában játszik.

A 36 esztendős Mirsad Terzic 2018 decemberében írta alá 2020 nyaráig szóló megállapodását, amit a Veszprém nem hosszabbít meg. A bosnyák védő 2009 óta erősíti a bakonyiakat. A klub szívesen megtartotta volna utánpótlás-koordinátorként, de a védőspecialista úgy érezte, még van benne lendület ahhoz, hogy folytassa játékos-pályafutását, így egyik félnek sem volt más lehetősége, csak az, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését.

„Örülök az új igazolásoknak, de azt sem szabad elfelejteni, ezzel egy időben olyan játékosoktól is meg kell válni, akik sokat tettek a Veszprémért – mondta el David Davis, a Veszprém edzője. – Az edzői szakma egyik leghálátlanabb feladata, amikor egy játékossal közölni kell, hogy a jövőben nem számít rá a klub. Ami nálunk szükséges: a győztes mentalitás. Ne azért akarjon valaki idejönni, mert a BL-ben szeretne pályára lépni, esetleg mert közel van a Balaton.”

2020.02.25 13:28:44

Kézilabda B. L.

A négy legeredményesebb játékosuk nélkül érkező vendégek 11 gólos vereséget szenvedtek.

2020.02.23 18:08:06

Kézilabda B. L.

A franciák a 45. percben néggyel mentek, az utolsó másodpercekben az egálért támadtak, de Kiss védett.

2020.02.23 15:10:55

Kézilabda H. D.

David Davis csapata az utolsó kör eredményeitől függetlenül biztosította a második helyét a csoportban.

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.