HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.16 13:24 Frissítve: 2018.01.16 19:32

Férfi kézi Eb: elutasították az óvást, Szlovénia hazautazással fenyegetőzik

Elutasította a szlovének óvását az Európai Kézilabda-szövetség, így a hétfői mérkőzés hivatalosan is 25–25-ös döntetlennel ért véget a horvátországi férfi Európa-bajnokságon. Szlovénia fellebbez a döntés ellen, amit ha szintén elutasít az EHF, az Eb-től való visszalépést is fontolóra veszik.

HIRDETÉS
Veszelin Vujovics mindkét Eb-meccsen a játékvezetőket hibáztatta (Fotó: AFP)

 

 

A mérkőzés furcsa közjátékkal ért véget, az utolsó percben Vid Kavticnik hétméteresével 24–23 lett a szlovénoknak. Paul Drux 11 másodperccel a vége előtt egyenlített, de a szlovénok egy villámgyors ellentámadásból Blaz Janc révén megszerezték a győztes gólt.

A litván játékvezetők azonban a lefújás után elvonultak videózni, és körülbelül tíz perc után úgy döntöttek, hogy Blaz Blagotinseknek piros lapot adnak (mert a veszprémi beálló szabálytalanul akadályozta a német középkezdést), s a németek Tobias Reichmann időn túli hétméteresével 25–25-re alakították az eredményt.

A szlovének óvtak, s az EHF kedd délelőtt úgy döntött, Blagotinsek szabálytalansága még a végső dudaszó előtt történt, azaz végül a játékvezetők jó döntést hoztak.

„Örülünk a döntésnek, bár számunkra nyilvánvaló volt, hogy csak ez a helyes.Tiszteletben tartjuk a szlovén tiltakozást és megértjük, hogy csalódottak voltak a mérkőzés drámai végkifejlete miatt” – mondta Bob Hanning, a német szövetség alelnöke.

SZLOVÉNIA FELADNÁ AZ EB-T

A szlovének azonban nem tudnak beletörődni abba, hogy a Macedónia elleni csalás után a címvédő legyőzését is elveszik tőlük. Azt állítják, az adott szituációban a kétperces büntetés mellett meg kellett volna ismételtetni a középkezdést (azonban időn túli középkezdés nincsen, azaz ezzel véget is ért volna a mérkőzés).

A szlovénok fellebbeznek a döntés ellen, amit ha szintén elutasít az EHF, azt is fontolóra veszik, hogy az utolsó csoportmérkőzést nem játsszák le, és hazautaznak.

„Bár tudatában vagyunk annak, hogy ez milyen következményekkel járna a jövő nemzedékének, egyszer muszáj tenni valamit. Eddig mindig csendben maradtunk, és szó nélkül, normális, fair módon kerestük a megoldást. De ez már túlzás. A végső döntést a Franjo Bobinac vezette elnökség hozza meg” – idézte a Delo nevű lap Goran Cvijicet, a Szlovén Kézilabda-szövetség főtitkárát. A szlovénok készek a CAS-hoz is elmenni az üggyel.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.15 13:03:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott a csoportban Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal találkozik.

2018.11.14 22:47:25

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ők is csak emberek – tele kételyekkel, belső vívódásokkal.

2018.11.12 00:42:24

Kézilabda nemzetisport.hu

2018.11.11 16:06:23

Kézilabda nemzetisport.hu

Félidőben még a Skjern vezetett, mégis háromgólos szegedi siker született a BL-ben.

2018.11.11 14:13:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A szünetben már hét góllal vezetett a román sztárcsapat, ennek ellenére az FTC továbbjutott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS