HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.17 13:14 Frissítve: 2018.01.17 14:41

Férfi kézi Eb: a szlovénok fellebbezését is elutasították

A horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság versenybírósága elutasította a szlovén szövetség fellebbezését, amit azután fogalmaztak meg, hogy tegnap nem értek célt a németek elleni meccs végén történtek miatti óvásukkal.

 

Hiába a szlovén tiltakozás, maradt döntetlen a németek elleni meccs végeredménye (Fotó: AFP)

A másodfokon eljáró szerv ezzel fenntartotta a korábbi döntést, amely megerősítette a Szlovénia–Németország csoportmérkőzés 25–25-ös végeredményét.

Az indoklásban újra megismételték, hogy a játékvezetők döntése a tényálláson alapult, és a videobíró segítségét is igénybe vehették. A döntésük ettől fogva végleges, így a fellebbezést elutasították.

Mint ismert, a hétfői találkozón a szlovénok Blaz Janc hat másodperccel az összecsapás vége előtt szerzett góljával 25–24-re vezettek, ám miközben már ünnepeltek, megakadályozták a németek középkezdését. Emiatt a bírók a lefújás után (!) – tízperces videózást követően – kiállították a vétkes szlovént, a veszprémi Blaz Blagotinseket, hétméterest ítéltek, amelyet Tobias Reichmann értékesített, így egyenlített Németország.

Az óvás elutasítása után a szlovénok arról beszéltek, hogy a CAS-hoz is elmennek az üggyel, és az Eb-től való visszalépést is fontolóra veszik. Nagy kérdés, most, hogy a fellebbezés után sem változott az ügy kimenetele, valóban beváltják-e a fenyegetésüket, ami minden bizonnyal súlyos büntetéssel járna. Az EHF három évre kizárná a szlovén válogatottakat és klubcsapatokat minden általa szervezett eseményről, amely végső soron azzal is járna, hogy a szlovénok biztos nem lehetnének ott a tokiói olimpián. 

A szlovén szövetség 15 órától tart kihelyezett elnökségi ülést Zágrábban, majd várhatóan 16 órától sajtótájékoztatón számol be a fejleményekről. 

2019.01.14 15:05:57

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)

Nyolcvankilenc százalékos lövési hatékonyság, hatgólos győzelem a harmadik fordulóban.

2019.01.13 17:14:55

Kézilabda Nedelykov Tamás (Koppenhága), Rusznák György (közvetítés)

Az afrikaiaknak esélyt sem adtunk, már az első félidőben elhúztunk, majd tízgólos győzelem lett a vége.

2019.01.11 17:20:01

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága, összefoglaló), MAROSI GERGELY (percről percre)

Félidőben még három gól volt az előny, de a végén a mieinknek kellett futniuk az eredmény után.