Nemzetisport.hu 2013.01.29 09:32 Frissítve: 2015.03.31 01:44

Férfi kézi: Dzsamali honosítása egyelőre nem aktuális kérdés

Szovjet, szerb vagy épp kubai származású játékosa már volt a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, iráni azonban nem lesz – legalábbis egyelőre. Vagyis a balátlövőkérdést nem Iman Dzsamali, az MKB Veszprém légiósa fogja megoldani – mármint ha nem megoldott ez a kérdés egyáltalán…

Iman Dzsamali a közeljövőben nem lesz magyar válogatott játékos (Fotó: Mirkó István)

 

Minap Mocsai Lajos, a válogatott sikerkapitánya nyilatkozta azt a Nemzeti Sportban, hogy a balátlövő posztján akadnak nehézségek a múlt vasárnap befejeződött világbajnokságot nyolcadik helyen záró csapatában, és erre akár a honosítás is megoldás lehet – mondjuk Iman Dzsamalié.

Az azonban nem valószínű, hogy az MKB Veszprém iráni légiósa a közeljövőben a magyar nemzeti együttes mezét öltené magára, merthogy – bár a szövetségi kapitány ennek az ellenkezőjét említette – hivatalosan még fel sem vetődött az ötlet.

„A Magyar Kézilabda-szövetség nem indított el honosítási folyamatot Iman Dzsamali ügyében, a kérdés így jelenleg nem aktuális” – árulta el Vetési Iván, az MKSZ elnöke. A veszprémi klubvezetőségtől pedig – elvégre Dzsamali mégiscsak az ő játékosuk – azt tudtuk meg, hogy részükről sem merült fel ilyesmi, az átlövőt sem kereste meg senki az ügyben, és ő sem kezdeményezett efféle eljárást. Szóval egyelőre gondolatkísérlet szintjén tart a honosítás – az más kérdés, mennyire lenne vagy nem lenne szükség Iman Dzsamalira.

MIKÉNT MŰKÖDIK A HONOSÍTÁS? MIKOR LEHETNE DZSAMALI A MIÉNK? VÁLASZOK ÉS HÁTTÉR A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

 

2019.04.14 21:27:38

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Veszprémben egyből három üzenetet is megfogalmaznak, a #WeAreVeszprem, a #HandballCity és az #AllReds is egyértelmű, de a Szeged esetében sem kell túl sokat gondolkodni azon, hogy mit takar a #kékek vagy a #csakelőre.

2019.04.14 15:19:04

Kézilabda nemzetisport.hu

A mieink ötgólos hátrányban voltak az 50. percben • Lékai Máté keze nem remegett meg.

2019.04.13 16:55:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédő győri csapat hazai pályán tizenkét góllal győzte le a dán Odensét.

2019.04.13 14:34:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Az Ambros Martín által irányított Rosztov-Don összesítésben 14 góllal volt jobb a negyeddöntőben.