Férfi kézi: Duvnjak 2014-től Kielben, Canellas a HSV-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.17. 14:32
null
A horvát válogatott húzóembere, Duvnjak 2014-ben klubot vált: a HSV után a rivális Kielben folytatja (Fotó: Action Images)
A 2014–2015-ös szezontól a THW Kiel férfi kézilabdacsapatában folytatja a pályafutását Domagoj Duvnjak. A jelenleg még a Hamburgot erősítő horvát válogatott húzóember három évre kötelezte el magát a „zebrákhoz” – jelentette be a klub hivatalos honlapja.



Duvnjak a most zárult szezon végén – a klub eddigi legnagyobb sikerét elérve – megnyerte a Bajnokok Ligáját a HSV-vel, a hamburgiak a kölni final four elődöntőjében a 25 éves játékos vezetésével (11 gól!) búcsúztatták a címvédő Kielt. A Bundesligában az edzők és a csapatkapitányok szavazatai alapján Duvnjak lett a szezon legjobb játékosa, aki a következő idényben még marad Hamburgban.

Eközben a HSV-nél már meg is van az „utód”: a klub a horvát irányító-átlövő távozásával egy időben bejelentette, hogy 2014-től a klubot erősíti a világbajnok spanyol játékos, Joan Canellas. Az Atlético Madrid 26 éves kézilabdázója ugyancsak három évre, azaz 2017-ig írt alá a BL-győzteshez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik