Férfi kézi BL: szenzáció, a PSG-t legyőző Nantes az első döntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.26. 16:57
null
Ünneplő Nantes-játékosok (Fotó: AFP)
Meglepetésre a Nantes jutott be elsőként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe, mivel a kölni négyes döntő elődöntőjében 32–28-ra legyőzte a PSG-t.

 

Jól kezdett a PSG, Luc Abalo második gólja után 3–1-re vezetett, még 6–5-nél is a párizsi csapat járt előrébb, de ezt követően zsinórban négy nantes-i gól következett (9–6) – Kiril Lazarov, a Veszprém korábbi kiválósága három hétméterest értékesített az első negyedórában –, és a támadásban sokat hibázó Karabaticék többször is ötgólos hátrányba kerültek.

A Montpellier és a Vardar elődöntőjéről ide kattintva olvashat!

A szünetre a párizsiak Nedim Remili vezérletével háromgólosra faragták a hátrányt, csakhogy a második játékrész három Nantes-találattal kezdődött (20–14). A PSG újra nekiugrott a feladványnak, az addig nem brillírozó Thierry Omeyer elkapta a fonalat a kapuban, és az 56. percben, Sander Sagosen gólja után már csak egylépésnyire volt az egyenlítés (29–28).

A remek napot kifogó Nicolas Tournat visszaállította a kétgólos különbséget (30–28), de szinte rögvest kiállították őt is – a PSG kettős emberelőnybe került és büntetőhöz jutott. Ekkor érkezett el Cyril Dumoulin sokadik nagy pillanata: az élete formájában védő nantes-i kapus hárította Mikkel Hansen hetesét, odaát Olivier Nyokas betalált – és ezzel gyakorlatilag minden eldőlt.

Egy kis stat: a nyolc góllal záró Kiril Lazarov – Filip Jichát (56) és Momir Ilicset (56) megelőzve – a Final Four történetének legeredményesebb játékosa lett, pillanatnyilag 59 gólnál tart.

Az először döntőbe jutó Nantes ellenfele a fináléban a Vardar Szkopjét legyőző Montpellier lesz.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
FINAL FOUR, KÖLN
ELŐDÖNTŐ
NANTES (FRANCIA)–PARIS SAINT-GERMAIN (FRANCIA) 32–28 (17–14)

Gólszerzők: K. Lazarov 8 (7), Tournat 8, Balaguer 4, Lagarde 3, Klein 3, Nyokas 3, Claire 2, Gurbindo 1, Ill. Remili 6, M. Hansen 5 (1), Abalo 4, N. Karabatic 4, Sagosen 3, Kounkoud 2, Gensheimer 1, J. Nielsen 2, L. Karabatic 1

A másik mérkőzésen
MONTPELLIER (francia)–VARDAR SZKOPJE (macedón) 28–27 (14–11)
Gólszerzők:
Porte 8, Guigou 7 (4), Richardson 5, Fabregas 4, Truchanovicius 3, Simonet 1, ill. Borozan 6, Cindric 6, Cupic 5 (3), Maqueda 4, Moraes Ferreira 2, Kristopans 1, Sztoilov 1, Dibirov 1, Canellas 1

A VASÁRNAPI PROGRAM
A harmadik helyért
15.15:
Vardar Szkopje (macedón)–PSG (francia) (Tv: Sport1)
Döntő
18.00:
Montpellier (francia)–Nantes (francia) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik