Férfi kézi BL: Sabaté győzni jött Szegedre – legalább hárommal

Vágólapra másolva!
2019.03.31. 13:14
null
Carlos Pastor és csapata egy balástyai szállodában hangolódik (Fotó: Földi Imre)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Wisla Plock, a volt magyar szövetségi kapitány Xavier Sabaté edző csapata bizakodva érkezik az esélyesebb, a kölni négyes döntőbe igyekvő Szegedhez. A 17 órakor kezdődő mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashat a Nemzeti Sport Online-on!

 

BORBÉLY: NINCS RAJUNK NYOMÁS
„ A hétközi bajnoki fordulóban kedden itthon nyolccal nyertünk a Lubin ellen, de ezt nem éreztem igazi főpróbának a Szeged ellen, mert alig izzadtunk meg. A BL-visszavágó előtt rajtunk nincs nyomás, és lesz esélyünk, ha a beállósaink – köztük Renato Sulic – több labdát kapnak” – mondta Borbély Ádám, a Plock kapusa.

Folytatódik a spanyol iskolák harca a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő vasárnapi, szegedi visszavágóján. Ez kicsit sem számít különlegességnek a sportág királykategóriájában, hiszen spanyol és katalán tréner dirigálja a Mol-Pick Szeged és a Wisla Plock mellett a Veszprémet, a Vardar Szkopjét, a Meskov Bresztet és a Kielcét ugyanúgy, mint a csoportelsőként már negyeddöntős Paris SG-t és persze a Barcelonát. Azt már ne is említsük, hogy a felsoroltakon kívül hány további női és férfi élcsapatnál irányítja a szakmai munkát Spanyolországból érkező tréner.

A közös gyökerek, a hasonló stílusjegyek viszont még izgalmasabbá tehetik a spanyolok vasárnapi, szegedi taktikai küzdelmét, amelyet tovább színesíthet és nehezíthet egy-két sérült játékos hiánya, illetve egy-kettő visszatérése.

SULIC VISSZATÉR
„Letelt a két mérkőzésre szóló eltiltásom, a Szeged ellen pályára léphetek. Még veszprémi játékos koromból őrzök szép emlékeket a magyar bajnoki rangadókról. A BL-játszótér azonban egészen más, és nekünk csak tökéletes játékkal sikerülhet nyerni Szegeden” – vélekedik Renato Sulic, a vendégek beállója.

A plockiak közül biztosan hiányzik majd a gólerős bosnyák irányító, Marko Tarabochia, ugyanakkor – eltiltása miatt kihagyott két meccs után – visszatér a volt veszprémi beállós, Renato Sulic.

„Támadásban és védekezésben is fontos a rutinos Sulic játéka, hiszen vele variálhatóbb a taktikánk, több a cserelehetőségünk – mondta a Nemzeti Sportnak a szombaton Szegedre érkező plockiak katalán trénere, a korábbi magyar szövetségi kapitány, Xavier Sabaté, aki Veszprémben is Sulic edzője volt. – Hatalmas meglepetést persze nem is próbáltunk kitalálni egy hét alatt, de a Szegedtől is a megszokott, ismert játékát várjuk. Valamilyen csavart, trükköt persze mindenképpen ki kell találni, mert túl jól ismeri egymást a két csapat. A szegediek kerete rettentően erős, nem véletlenül tervezik a továbbjutást. Ezt kell nekünk megakadályozni – győzni jöttünk, legalább hárommal.”

A lengyelek múlt heti 22–20-as veresége magyarázza, miért emlegeti az edző a hármat. A szegediek egész héten a visszavágóra készülhettek, nem játszottak bajnokit. Közülük néhányan kisebb, de a vasárnapi játékukat már nem akadályozó sérüléssel bajlódtak. Nagyobb gond, hogy világklasszis balszélsőjük, Jonas Källman – aki Plockban sem szerepelhetett – továbbra is derékbántalmakra panaszkodott, alig edzett és a vasárnapi játékára sem számíthat csapata.

BOMBAC: NEHÉZ LESZ, DE TOVÁBBJUTUNK
„Nagyon nehezen, nem jó játékkal és csak jobb hajránknak köszönhetően nyertünk Plockban. Ennél sokkal többet tudunk, és vasárnap ezt meg is fogjuk mutatni. Ez is nehéz meccs lesz, de továbbjutunk” – mondta ezt már a szegedi irányító, Dean Bombac.

„A sérülések szinte minden BL-együttest elértek, hiszen ezekben a csapatokban a játékosoknak hatalmas edzés- és meccsterhelést kell elviselniük – mondta lapunknak Juan Carlos Pastor, a szegedeiek szakvezetője. – A kimaradók helyére persze társaik állnak, mert a csapatnak továbbra is sikeresen kell szerepelnie. A héten a megszokott ritmusban edzettünk, szerencsére semmi rendkívüli nem történt, a jól begyakorolt szisztémát pedig valamennyi játékosunk ismeri, tudja alkalmazni. Szombat estétől már együtt maradtak a játékosaink, mert az ősztől a fontosabb meccseink előtt egy balástyai szállodában közösen hangolódunk a feladatra.”

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ

17.00:Mol-Pick Szeged–Wisla Plock (lengyel) (Tv:Sport1) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 22–20
19.00:Flensburg (német)–Meskov Breszt (fehérorosz) (Tv:Sport1)
Az első mérkőzésen: 30–28

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Telekom Veszprém–Sporting CP (portugál) 35–29 (17–14)
Kielce (lengyel)–Zaporizzsja (ukrán) 34–29 (17–12)
Nantes (francia)–Löwen (német) 30–27 (14–14)
Vardar Szkopje (északmacedón)–PPD Zagreb (horvát) 32–30 (19–13)

A NEGYEDDÖNTŐBEN
Nantes–Barcelona
Kielce–Paris Saint-Germain
Breszt/Flensburg–Veszprém
Vardar–Plock/Szeged
Az első mérkőzéseken április 24–28., a visszavágókat május 1–5. között rendezik meg.

A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Sporting (portugál)–Veszprém28–3029–35
57–65
Wisla Plock (lengyel)–Szeged20–22márc. 31.
PPD Zagreb (horvát)–Vardar Szkopje (északmacedón)18–27
30–3248–59
Breszt (fehérorosz)–Flensburg (német) 28–30
márc. 31.
Zaporizzsja (ukrán)–Kielce (lengyel)33–33
29–3462–67
Löwen (német)–Nantes (francia)
34–32
27–3061–62
Az elöl álló csapatok kezdik otthon a párharcokat. A Barcelona és a PSG csoportelsőként automatikusan a negyeddöntőbe jutott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik