B. L. 2020.03.26 16:42 Frissítve: 2020.03.26 18:12

Férfi kézi BL: Mikkel Hansen szerint értelmetlen, a veszprémi szerint hülyeség az EHF terve

Mint ismert, az Európai Kézilabda-szövetség a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztotta a férfi Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének időpontját, amivel kapcsolatban számos klasszis jelezte nemtetszését.

Mikkel Hansen szerint a játékosmozgások problémásak ebben a forgatókönyvben (Fotó: AFP)

 

A forgatókönyv szerint június első hetében játszanák le a nyolcaddöntőt, majd 22. és 28. között jöhetne a negyeddöntő. A négyes döntőre viszont csak augusztus 22–23. között kerülne sor.

Mikkel Hansen elismeri, hogy nehéz jó megoldást találni, de a jelenlegi rendszer, hogy csak az új idény kezdetén játsszák le a négyes döntőt felveti a klubváltások problematikáját is.

„Egy egész idényen keresztül harcolunk, hogy bejussunk a négyes döntőbe, és néhány játékosnál fennáll a lehetősége, hogy kihagyja a legfontosabb meccseket, hiszen már aláírták, hogy a nyáron klubot váltanak” – mondta Mikkel Hansen a Jyllands-Postennek.

„Egyes klubok pechesek lehetnek, hiszen számos játékosmozgáson eshetnek át, és gyengébb csapattal vághatnak a négyes döntőnek, mert nem nyolc-kilenc hónap közös edzéssel és meccsekkel készülnek fel. Ennek egyáltalán nincs értelme” – tette hozzá a PSG dán klasszisa.

A párizsiak másik szupersztárja, Sander Sagosen például már tavaly márciusban fixálta, hogy a THW Kielhez igazol nyáron, márpedig ennek a két klubnak igencsak jó esélye van bejutni a négyes döntőbe.

Sagosen jelen állás szerint a négyes döntőbe a PSG-vel juthatna be, ott viszont a Kielt erősítené (Fotó: AFP)A norvég klasszis július 1-jével vált klubot, így a négyes döntőt még a párizsiakkal vívhatná ki, a döntőben viszont jó eséllyel a riválist erősítené. A maga részéről viszont leginkább a torna törlésével lenne elégedett.

Most úgy állunk, hogy remélhetőleg bejutunk a négyes döntőbe a PSG-vel, ha folytatjuk a játékot, de aztán a PSG ellen játszhatok a Kiellel, ha az szintén bejut. Különleges helyzet lenne” – mondta Sander Sagosen a dán TV2-nek.

„A négyes döntőben mindenképpen a Kielnél játszanék. A szerződésem július 1-jétől érvényes, és eléggé biztos vagyok abban, hogy az új munkaadóm nem engedélyezné számomra, hogy a csapat ellen játsszak és egy másik klubbal próbáljam meg megakadályozni a sikerét” – mondta mosolyogva.

Felvetődött a kérdés, hogy mennyire lenne fura számára, ha még folytatnák az idényt, és a PSG-ben kellene pályára lépnie, de a norvég irányító elmondása szerint bár biztosan lennének, akik megkérdőjeleznék a hozzáállását, ő mindig is a maximumot nyújtotta abban a klubban, amelyikben éppen játszott, így számára ez nem lenne probléma.

„Megértem, hogy az EHF megpróbálja befejezni a Bajnokok Ligáját, mert rengeteg pénz forog kockán” – vélekedett, majd hozzátette, az lenne számára a leglogikusabb megoldás, ha most véget érne a sorozat.

A Veszprém dán játékosa, Rasmus Lauge sem elégedett ezzel a megoldással.

„Annyi szempontból hülyeség az egész. Még akkor is, ha történelmi problémákon is megyünk keresztül, amit megfelelően kell kezelnünk, nincs arra szükség, hogy hülye döntéseket hozzunk. Nehéz időszak ez, de ez egy kétségbeesett megoldás” – idézi Laugét a dán TV2.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, KÖLN
(az eredeti időpont: május 30–31.) az új dátum: augusztus 22–23., Köln

2020.04.04 08:20:03

Kézilabda PAPP BÁLINT

„Ezt az évadot tartom a második leggyengébbnek a 2010-ben elért bajnoki ötödik helyezésünk után.”

2020.04.01 01:49:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A Győri ETO átlövője a nehéz helyzetben is próbálja megőrizni vidámságát, és tanácsokat is ad a bezártság elviselésére.

2020.03.30 07:37:41

Kézilabda NAGY PÉTER

A Liberbank Cuenca válogatott kézilabdázója Szegeden készül, s nem zárja ki, hogy itthon folytassa.

2020.03.29 15:16:08

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A sorozat ötödik, záró epizódjában a 2008-as olimpia történéseit vette sorra Ballai Attila.

2020.03.28 15:59:13

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

Az olimpiai visszatekintés negyedik epizódjában a 2004-es játékok történéseit vette sorra Ballai Attila.