Férfi kézi BL: Hatalmas feladat áll előttünk – Mikler Roland

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.22. 15:06
null
Mikler Roland védéseire ezúttal is nagy szüksége lesz a Veszprémnek (Fotó: Tumbász Hédi)
Az idény eddigi legfontosabb mérkőzésére készül a Telekom Veszprém, amely a Flensburghoz látogat a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A klub hivatalos oldala a szerdai találkozóról kérdezte David Davis vezetőedzőt és a játékosokat.

 

David Davis, a Telekom Veszprém edzője:
„A Flensburg egy nagyon jó csapat. Az utóbbi években remekül teljesítenek, ugyanabban a rendszerben Maik Machulla vezetésével. Nagyjából a játékosok sem változtak az évek alatt. Rendkívül erős csapatról van szó, akik tavaly megnyerték a Bundesligát. Ott van nekik Lauge Schmidt, aki remek formában játszik, és világbajnokságot nyert januárban. Kemény a védekezésük, és dinamikus a támadásuk. Ez teszi őket egy igazán veszélyes csapattá, nekünk viszont magabiztosan kell játszanunk ellenük. Egy nehéz összecsapás lesz, efelől kétségem sincs.”

Mikler Roland, a Telekom Veszprém kapusa:
„Idegenbeli mérkőzéssel kezdeni mindig nagyon nehéz feladat, de egy ilyen párharcnál lehet előnyös is számunkra, hiszen ha jó mérkőzést játszunk egy idegen pályán, akkor hazai pályán még nagyobb esélyünk van arra, hogy továbbjussunk. Arra készülünk, hogy a kinti mérkőzést nagyon meghúzzuk, amit csak lehet, az utolsó leheletünkig kiadunk magunkból, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Nagyon nehéz dolgunk lesz, mivel a Flensburg remek formában van, és nagyon gyors játékot játszanak. Egy kiváló csapatnak tartom őket. Hatalmas feladat áll előttünk, de tudjuk, hogy mi a célunk, ez pedig az, hogy Kölnbe jussunk.”

Lékai Máté, a Telekom Veszprém irányítója:
„A Flensburg az egyik legjobb német csapat. Tavaly bajnokok voltak, idén pedig csak pár héttel ezelőtt veszítették el az első meccsüket a Magdeburg ellen. Jó formában vannak a sok világbajnok dán játékosaikkal, köztük egy olyannal, aki jövőre Veszprémben játszik majd. Mint minden mérkőzésen, főleg az ilyen kiélezett találkozókon, ismét a kapusteljesítmény és az okos támadás lesz a kulcs, hogy megakadályozhassuk a könnyű lerohanásgólok elszenvedését. Ez ugyanis a Flensburg egyik legnagyobb fegyvere. Arra kell kényszeríteni őket, hogy felállt fal ellen, hat a hatban támadjanak.

Kentin Mahé, a Telekom Veszprém irányítója:
„Azt gondolom, hogy egy nagyon kemény mérkőzés lesz ez idegenben, hiszen mindenki tudja, milyen nehéz a FLENS Arénában pályára lépni. A Veszprémnek is voltak gondjai idegenben az utóbbi években, szerintem ez most is így lesz. A Flensburgnak nincs veszíteni valója, és mivel nem sikerült bejutniuk a Német Kupa négyes döntőjébe, most sokkal inkább van idejük készülni ránk. A saját szemszögemből ez egy különleges találkozó lesz. Szép éveket töltöttem Flensburgban, és az utolsó évemben a Bundesligát is sikerült megnyerni. Mindig jó érzés olyan helyre visszatérni, ahol már nyertél valamit. Sok barátom van Flensburgban a kézilabdán kívül is, ők is kint lesznek szerdán, így tényleg különleges pillanatok lesznek ezek számomra.”

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Szerda
19.00:
Flensburg (német)–Telekom Veszprém (Tv: Sport1)
20.45: Nantes (francia)–Barcelona (spanyol)
Csütörtök
20.00: Vardar Szkopje (északmacedón)–Mol-Pick Szeged (Tv: Sport1)
Szombat
18.00: Kielce (lengyel)–Paris Saint-Germain (francia) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik