Férfi kézi BL: Ha egy pillanatra is bealszunk, vége, kiestünk – David Davis

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.02. 11:22
null
Nagy Lászlóék tudják, még nem dőlhetnek hátra (Fotó: AFP)
Hatgólos előnnyel várja a Flensburg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóját a Telekom Veszprém. A klub hivatalos oldala a szombati találkozóról kérdezte David Davis vezetőedzőt és a játékosokat.

 

David Davis, a Telekom Veszprém edzője:
„Kiváló mérkőzést zártunk Flensburgban egy remek végeredménnyel. Tettünk egy nagy lépést, de még le kell zárnunk a negyeddöntőt hazai pályán. A saját arénánkban játszhatunk, és megmutathatjuk szurkolóinknak, hogy milyen erősek is vagyunk valójában. Csak a győzelemben gondolkodunk, a múlt heti teljesítményből kiindulva. Az is világos, hogy ha egy pillanatra is bealszunk, vége, ki is estünk. Azt gondolom, hogy egy nagy lépést tettünk az idegenbeli győzelmünkkel, és itthon sem várunk semmi különbet. Ehhez mérten készülünk a hétvégére.”

Nagy László, a Telekom Veszprém csapatkapitánya:
„Azt gondolom, hogy ha arra törekszünk, mint amire az elmúlt időszakban, hogy a hazai meccseinket győzelemmel zárjuk, akkor elérhetjük azt, hogy a final fourba kerüljünk. Erre kell törekedni, hogy hazai pályán győzelmet érjünk el a Flensburg ellen. Egy jó védekezéssel, jó kapusteljesítmény párosult a kinti mérkőzésen, és a kipattanó labdákat is jól össze tudtuk szedni. Minden győztes összecsapásnak alapja kell, hogy legyen a jó védelem. A visszavágón is erre fogunk törekedni. Elengedhetetlen továbbá az is, hogy a visszarendeződésünk is hatékony legyen. Ez a két legfontosabb dolog tehát, a védelem és a visszarendeződés.”

Mirsad Terzic, a Telekom Veszprém védője:
„Nehéz mérkőzésre számítok, mivel tudjuk, hogy a Flensburg milyen együttes, és ehhez mért tisztelettel megyünk bele a meccsbe. Az első összecsapást megnyertük; szép győzelmet arattunk, és szép nap volt az Németországban. Nem fogunk a hazai találkozón sem pihenni. A saját közönségünk előtt még erősebbnek, és még keményebbnek kell lennünk a Flensburggal, hiszen ha kényelmesen érzik magukat, az nekünk nem lesz jó. Teljes fókusszal készülünk a találkozóra, és csak a győzelem lebeg a szemünk előtt.”

Kent Robin Tönnesen, a Telekom Veszprém átlövője:
„Kemény meccset várok természetesen, de a saját szurkolóink előtt fogunk játszani. Nagyon szeretnénk megnyerni a második találkozót is, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy sikerüljön. Flensburgban remekül játszottunk, és most is azon a szinten szeretnénk teljesíteni, hogy megmutathassuk a Drukkereknek, jó kézilabdát tudunk játszani. Erre készülünk szombaton.”

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
SZOMBAT
17.30:
Telekom Veszprém–Flensburg-Handewitt (német) (Tv:Sport1)– élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 28–22

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik