Férfi kézi BL: 12 csapat jelentkezett „szabadkártyára”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.11. 18:01
Huszonhárom ország 37 csapata jelezte részvételi szándékát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája következő idényére – közölte csütörtökön az Európai Kézilabda-szövetség (EHF).

A 2015–2016-os idényben jelentősen átalakul a férfi kézilabda Bajnokok Ligája lebonyolítása. Alanyi jogon 25 csapat vehet részt a BL következő idényében (23 ország bajnoka, valamint a német és spanyol bajnokság ezüstérmese), de jelentkezett 12 olyan klub is, amely elvileg csak az EHF-kupában lenne jogosult elindulni. Utóbbiak közé tartozik a Mol-Pick Szeged is, amely az előző szezonban negyeddöntőt játszott a BL-ben.

Arról, hogy mely csapatok szerepelnek az A- és B-, illetve a C- és D-csoportban, valamint melyeknek kell selejtezőt játszaniuk, az EHF végrehajtó bizottságának június 19–20-i krakkói ülésén dönt egy úgynevezett konzultációs csoport. Ennek a csoportnak tagjai a szlovén Leopold Kalin, a klubsorozatok bizottságának elnöke, a spanyol Joan Marin a klubok közös képviseletében, valamint az EHF és azon belül az EHF marketinges szakemberei. Ők nyolc szempont alapján osztályozzák majd a jelentkező klubokat.A 2015–2016-os idényben jelentősen átalakul a férfi kézilabda Bajnokok Ligája lebonyolítása. Alanyi jogon 25 csapat vehet részt a BL következő idényében (23 ország bajnoka, valamint a német és spanyol bajnokság ezüstérmese), de jelentkezett 12 olyan klub is, amely elvileg csak az EHF-kupában lenne jogosult elindulni. Utóbbiak közé tartozik a Mol-Pick Szeged is, amely az előző szezonban negyeddöntőt játszott a BL-ben.

Arról, hogy mely csapatok szerepelnek az A- és B-, illetve a C- és D-csoportban, valamint melyeknek kell selejtezőt játszaniuk, az EHF végrehajtó bizottságának június 19–20-i krakkói ülésén dönt egy úgynevezett konzultációs csoport. Ennek a csoportnak tagjai a szlovén Leopold Kalin, a klubsorozatok bizottságának elnöke, a spanyol Joan Marin a klubok közös képviseletében, valamint az EHF és azon belül az EHF marketinges szakemberei. Ők nyolc szempont alapján osztályozzák majd a jelentkező klubokat.

Ezek a szempontok a következők: 1. a csapat otthona (csarnoka), 2. a csapat bajnoki helyezése, 3. a csapat korábbi eredményei az európai kupaporondon, 4. televíziós közvetítés, 5. nézők, 6. szponzori lehetőségek, 7. feladatok teljesítése, szabályok betartása, 8. média.

A selejtező és a csoportok sorsolását június 26-án tartják Bécsben.

BAJNOKI HELYEZÉSÜK ALAPJÁN INDULHATNAK A BL-BEN (25 csapat)
MKB-MVM Veszprém (magyar)
ALPLA HC Hard (osztrák)
RK Borac m:tel (bosnyák)
Meskov Breszt (fehérorosz)
PPD Zagreb (horvát)
Kolding (dán)
Barcelona (spanyol)
Naturhouse La Rioja (spanyol)
Paris Saint Germain HB (francia)
THW Kiel (német)
Rhein-Neckar Löwen (német)
Vardar Szkopje (macedón)
OCI/Lions (holland)
Elverum Handball Herrer (norvég)
Kielce (lengyel)
Porto (portugál)
HCM Baia Mare (román)
Csehovszkije Medvegyi (orosz)
Celje (szlovén)
Vojvodina (szerb)
Schaffhausen (svájci)
Tatran Presov (szlovák)
Kristianstad (svéd)
Besiktas (török)
Motor Zaporizzsja (ukrán)

A FENNMARADÓ HELYEKRE PÁLYÁZÓ KLUBOK (12 csapat)
Mol-Pick Szeged (magyar)
RK Nexe (horvát)
Skjern (dán)
Montpellier (francia)
Nantes (francia)
Saint-Raphaël (francia)
Flensburg (német)
Magdeburg (német)
Metalurg Szkopje (macedón)
Wisla Plock (lengyel)
Velenje (szlovén)
Alingsas (svéd)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik