Férfi kézi BL: 28-as mezőny 2015-16-tól, több topmeccset ígérnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.01. 14:36
null
Átalakítás előtt
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája final fourjának zárókonferenciáján bejelentették, hogy a 2015–2016-os szezontól 28 csapatosra bővül a mezőny, és átalakul a lebonyolítás is.

 

„A körülmények folyamatosan változnak, lépést kell tartanunk. Kétszer is alaposan megvitattuk a lehetőségeket, hat variáció készült a BL átalakítására, végül a hatos számú nyerte el az érintettek tetszését" – mondta bevezetőjében Jean Brihault, az EHF elnöke.

Michael Wiederer főtitkár részletesen ismertette a változásokat, amelyek értelmében a 2015–2016-os idénytől 28 csapatosra bővül a mezőny. Ezzel a lépéssel újabb piacokat szeretnének bevonni a sorozatba úgy, hogy a legjobbak továbbra is topmeccseket játszhassanak. A részt vevő országok száma 15-ről 20-ra (a selejtezővel együtt 28-ra), a meccsek száma 148-ról 200-ra emelkedik.

A csoportkörben két nyolcas és két hatos csoportban zajlanak a küzdelmek, a nyolc-nyolc csapatot számláló A- és B-csoportba kerülnek a legjobbak, innen a két első automatikusan a negyeddöntőbe jut, a másodiktól hatodik helyezettek a nyolcaddöntőbe, az utolsó kettő kiesik. A C- és D-csoportba hat-hat csapat küzd, ők jelentik a mezőny második felét. A két csoportból az első kettő keresztbe játszik egymással a nyolcaddöntőbe jutásért, a harmadiktól hatodik helyezettek kiesnek. A nyolcaddöntőt és a negyeddöntőt követően jön a final four.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik