nemzetisport.hu 2019.06.26 14:08 Frissítve: 2019.06.26 16:09

Férfi kézi: 21 hónapig nem kaptak fizetést a Vardar sztárjai

A karrierjét a következő idénytől a lengyel Kielcében folytató horvát klasszis kézilabdázó, Igor Karacic egy minapi interjúban egyebek mellett azt mondta: 21 hónapon át nem kaptak fizetést eddigi klubjában, a szkopjei Vardarban, amellyel visszaemlékezése szerint becsületből, a játék iránti szeretetből erőt merítve, mintegy a saját gyönyörűségükre nyerték meg a Bajnokok Ligája legutóbbi kiírását.

Igor Karacic a Veszprém elleni BL-döntőben (Fotó: AFP)

 

„Már négy hónappal ezelőtt megállapodtam a Kielcével – idézi a handballfast.com a mostari születésű Igor Karacicot, aki a helyi és a regionális sorozatokban aratott sikerek mellett kétszer a Bajnokok Ligáját is megnyerte az északmacedón klubbal. – Lengyelországban jó szerződést ajánlottak nekem, Talant Dujsebajev személyében a világ egyik legjobb edzőjével dolgozhatok együtt, szóval megérte harmincévesen új kihívást választani.”

S hogy miként alakult volna az idei BL-négyes döntő legértékesebb játékosának (MVP) megválasztott irányító karrierje, ha eddigi klubja nem roppan meg anyagilag?

„Nem tudom… Imádom Macedóniát, Szkopjét és a Vardart, ott van a második otthonom. Szomorúan megyek el, de ki tudja, lehet, hogy a szerződésem lejártakor, három év múlva visszatérek. Szép befejezése lenne a karrieremnek, ha Szkopjéból vonulnék vissza.”

A Vardarnál tapasztalható pénzügyi problémákat ekképp érzékeltette a hét idény után távozó horvát válogatott játékos:

„A gondok meglehetősen súlyosak voltak. Huszonegy hónapig nem kaptunk fizetést. Az előző idény előtt összehívták a csapatot, és azt mondták: aki akar, eligazolhat. Akkor úgy döntöttünk, hogy az idény végéig együtt maradunk, és megpróbáljuk megnyerni a Bajnokok Ligáját. A többi pedig, ahogyan mondani szokták, már történelem…”

Mint ismert, a Vardar 27–24-re legyőzte a Telekom Veszprémet az idei kölni BL-fináléban.

„A magam részéről be akartam bizonyítani, hogy nem minden a pénz – mondta Karacic a döntőbeli sikerről. – A saját gyönyörűségünkre játszottunk, úgy, mint a gyerekek. Az elődöntőben lázasan léptem pályára, imádkoztam, hogy a fináléra rendbe jöjjek, mert nagyon akartam a Veszprém elleni sikert. Életem legboldogabb és legszomorúbb napja is volt, mert bár nyertünk, nagy sikert arattunk, egyben a búcsúmeccsemet is jelentette a Vardarban. Az öröm és a bánat könnyei egyszerre potyogtak a szememből.”

A pénzcsapokat megnyitó diadal ellenére a szkopjei klub még mindig nem rendezte tartozását.

„Továbbra is várunk. Az ígéretek szerint szeptember elsejéig megkapjuk a pénzünket. Hiszek Szergej Szamszonyenkónak (a Vardar orosz tulajdonosának – A szerk.), eddig nagyszerű vezetőnek bizonyult.”

Karacic elmondta, hogy szkopjei évei alatt Német-, Francia- és Spanyolországból is voltak ajánlatai, de jól érezte magát a Vardarban, nem akart váltani, addigra meg, amikor a fehérorosz Breszt kopogtatott remek szerződéstervezettel tavasszal, már megegyezett a Kielcével.

„Arról álmodom, hogy a horvát válogatottal is diadalmaskodjak egy nagy tornán – beszélt karrierje kevésbé fényes oldaláról. – Klubszinten Bajnokok Ligáját nyertem, de a nemzeti csapattal csak a juniorok között értem el nagy sikert. A felnőttek között a 2016-os Európa-bajnoki bronz a csúcs. Nagyon szeretném ezt felülmúlni.”

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.