Ez a Flensburg volt? - a Kolding-játékos is meglepődött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.29. 12:33
null
Kasper Irming Andersen hétszer vette be a Flensburg kapuját (Fotó: kif.dk)
Két német csapat is csúnyán megégett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A Kiel ötgólos előnyről kapott ki Zágrábban, míg a címvédő Flensburg súlyos, 14 gólos vereségbe szaladt bele a Kolding otthonában. Még a dánok legjobb gólszerzőjét is meglepte a flensburgiak lélektelen játéka.

FELADTA A CÍMVÉDŐ?

A Kolding–Flensburg mérkőzésen nem is a hazaiak győzelme volt igazán a meglepő, hanem a 14 gólos különbség (35–21). A dán csapat remekül védekezett, kapujában az öreg róka Kasper Hvidt a legszebb napjaira emlékeztetett, így a címvédő flensburgiaknak nem volt esélyük. A hazai csapatban a hétgólos Kasper Irming Andersen vitte a prímet támadásban, az ötször betaláló svéd Kim Andersson pedig – aki hosszú ideig bajlódott a vállával – újra a régi fényében és erejében tündökölt. A német csapatban három dán légiós volt a legtöbbször eredményes (Anders Eggert 8, Thomas Mogensen 4, Lasse Svan Hansen 3).

„Álmodni sem mertünk ilyen nagy különbségű győzelemről, de nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ebből pedig a későbbiekben is profitáltunk – mondta Kasper Irming Andersen a találkozó után. – Úgy érzem ugyanakkor, hogy a Flensburg a második félidőben kicsit feladta, ami meglepett, mert ez egyáltalán nem jellemző rájuk. Az eredmény csalóka lehet, mivel a végén szereztünk néhány könnyű gólt.”

A KIEL EDZŐJE NEM ÉRTI, MI TÖRTÉNT

Amikor a korábbi zágrábi kedvenc, Domagoj Duvnjak góljával már 15–10-re vezetett a második félidőben a Kiel, nem sokan gondolták volna a horvát fővárosban, hogy hazai győzelem születik. Az utolsó húsz percben azonban magára talált a jelenleg HC PPD Zagreb néven futó örökös horvát bajnok, és 27–25-re legyőzte a német sztáralakulatot – amely sérülés miatt nélkülözte egyik legjobbját, Filip Jíchát.

„A srácok sokáig túl feszültek voltak, de miután megnyugodtak és a képességeiknek megfelelően kezdtek el játszani, művészi szintre emelkedve kézilabdáztak – nyilatkozta Zlatko Saracevic, aki segédedzőként irányította csapatát, miután az új vezetőedző, Veszelin Vujovics még a Vardar Szkopje szakvezetőjeként összeszedett eltiltása miatt csak a lelátóról figyelhette a csatát. – Talán túl kemény voltam velük az első félidőben az egyik időkérésnél, de meg kellett győznöm őket arról, hogy a Kiel is csak hús-vér emberekből áll, akiket legyőzhetnek, ha hisznek magukban. Tudtuk, hogy a Kielnek nem ízlik majd az öt egyes védekezésünk, és amint ráeszméltek a fiúk arra, hogy túlságosan tisztelik az ellenfelet, minden a helyére került.”

ÍGY KÉSZÜLT A NYÁRON A ZÁGRÁBI CSAPAT


„Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, a másodikban azonban rengeteg technikai hibát követtünk el, ezekből aztán sok gólt kaptunk. Nem találok magyarázatot” – értetlenkedett a Kielt irányító Alfred Gíslason.

A Zagreb legjobb gólszerzője a fiatal Sandro Obranovic és a rutinos Zlatko Horvat volt 6-6 találattal, míg kieli oldalon Aron Pálmarsson, Marko Vujin és Christian Sprenger is négyig jutott.

ILICS A FORDULÓ VÁLOGATOTTJÁBAN


Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) megválasztotta a BL-csoportkör nyitó fordulójának válogatottját, amelybe a veszprémi Momir Ilics is bekerült.

A FORDULÓ CSAPATA AZ EHF-NÉL
Balszélső:
Timur Dibirov, Vardar Szkopje
Balátlövő: Momir Ilics, MKB Veszprém
Irányító: Miha Zarabec, RK Celje
Jobbátlövő: Alex Dujshebaev, Vardar Szkopje
Jobbszélső: Kasper Irming, KIF Kolding
Beálló: Jesper Nöddesbo, Barcelona
Kapus: Ole Erevik, Aalborg

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Metalurg Szkopje (macedón)–Paris SG (francia) 22–27
Naturhouse La Rioja (spanyol)–Meskov Breszt (fehérorosz) 39–31
PDD Zagreb (horvát)–THW Kiel (német) 27–25

B-CSOPORT
KIF Kolding-Köbenhavn (dán)–Flensburg (német) 35–21
Alingsas (svéd)–Barcelona (spanyol) 28–38

Orlen Wisla Plock (lengyel)–Besiktas (török) 28–19

C-CSOPORT (szombaton játszották)
Csehovszkije Medvegyi (orosz)–MKB-MVM Veszprém 32–37
Celje (szlovén)–Vardar Szkopje (macedón) 26–27
Rhein-Neckar Löwen (német)–Montpellier (francia) 35–24

D-CSOPORT
Dunkerque (francia)–Aalborg (dán) 21–26
MOL-Pick Szeged–Motor Zaporizzsja (ukrán) 27–26
Schaffhausen (svájci)–Kielce (lengyel) 28–33

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik