Császár: Nem is tűnt olyan nagy felelősségnek odaállni

Vágólapra másolva!
2012.01.18. 23:27
null
Mocsai mester (jobbra) nem mert odanézni az időn túli hetesnél (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A magyar férfi kézilabda-válogatott másodszor is döntetlent játszott a Szerbiában zajló Európa-bajnokság csoportkörében, együttesünk szerdán Spanyolországgal végzett 24–24-re úgy, hogy Császár Gábor időn túli büntetőből egalizált a mérkőzés utolsó momentumaként.

„Az öt plusz egyes, nyitott védekezéshez az elején nehezen alkalmazkodtunk, ebből könnyű gólokat szerezhettek a spanyolok – mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – De utol tudtuk őket érni, majd felváltva vezettek a csapatok. A végén drámaian alakult a forgatókönyv, visszahoztuk a meccset, és megérdemelt döntetlent játszottunk. Lehetne foglalkozni az ellenünk fújt sok kiállítással, ugyanakkor a sok kihagyott helyzetünkkel is, tehát inkább értékeljük ezt a bravúros döntetlent. Büszke vagyok a csapatra és az eredményre, utóbbi azt hiszem mindannyiunknak megfelelő.”

MAROSI: NEM ÉLTEK A KLASSZIS SPANYOL SZÉLSŐK

„Mindenek előtt gratulálni kell a csapatnak, hiszen ez nagyon nagy eredmény – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Marosi László. – Az első tíz percben az ellenfél kapusa és nyitott védekezése ellen nem nagyon találtuk az ellenszert, de az ezt követő ötven percben minimum azonos szinten játszottunk a spanyolokkal vagy még talán kicsivel jobbak is voltunk náluk.

Fantasztikus egyéni teljesítmények kellettek a bravúrhoz, mindenképpen ki kell emelni Mikler Roland, Mocsai Tamás és Császár Gábor játékát, de a többiek is hozzátették a magukét. A spanyolok életveszélyes szélsőkkel rendelkeznek, ám a mai meccsen ebből szinte semmit sem lehetett észrevenni, lerohanásaikkal nem tudtak operálni.

Mocsai Lajos remekül felkészült az ellenfélből, így a spanyoloknak szinte végig felállt fal ellen kellett támadniuk. Nem volt azonban náluk igazán jó átlövő-teljesítmény, ha pedig mégis átjutottak a falunkon, akkor ott volt Mikler.”

„Egy ilyen csapatban játszani, és sorsdöntő hetest lőni nem is tűnik olyan nagy felelősségnek, hiszen érzem, hogy ott vannak a többiek, akik bíznak bennem, és ez nagy pluszt ad – mondta a pontot mentő heteshez odaálló, majd azt gólra váltó Császár Gábor. – Értékes ponthoz jutottunk, ami talán óriási segítség, esély a továbbjutáshoz.”

„A mi kis csapatunk évek óta szerényen, alázatosan dolgozik, ez hozta azt a pluszt, amiből most profitáltunk. Rengeteg embert örvendeztettünk meg ezzel a két mérkőzéssel, a helyszínen és az otthon lévőknek is örömet szereztünk, ami minket is boldogsággal tölt el. Kezdünk fáradni, a védekezésünk még az eddiginél is hangsúlyosabb lesz.”

„Ismét hatalmasat küzdöttünk, újfent bizonyítottuk az egységünket, Mikler Roland, Császár Gábor és Mocsai Tamás pedig messze átlag felettit nyújtott – értékelte a mérkőzést Ilyés Ferenc, csapatunk kapitánya. – Végig pariban tudtunk lenni a spanyolokkal, és a csapat el tudta viselni még az én gyengébb teljesítményemet is. A döntetlen azért is különösen értékes, mert az eddig történtek ismeretében a már meglévő két pont elég lehet a továbbjutáshoz, de erre nem szabad gondolnunk. Képesnek érzem a csapatot, hogy legyőzzük a franciákat, illetve arra, hogy tőlük se kapjunk ki.”

VALERO RIVERA:
A VÉGJÁTÉKOT RONTOTTUK EL
„Sierra nagyon jól védett a meccs első szakaszában, amikor az öt plusz egyes védekezésünk is jól működött. Volt esélyünk a győzelemre, a végjátékot rontottuk el” – mondta a lefújást követően Valero Rivera, a spanyolok szövetségi kapitánya.

„Az elején védekezésben és támadásban is jól dolgoztunk, és bár nyerhettünk volna, hiszen megvolt az esélyünk rá, a megszerzett egy ponttal is pozitív emlékeket vihetünk magunkkal az oroszok elleni pénteki találkozóra” – nyilatkozta José Sierra, a spanyolok kapusa.

„Büszke vagyok a csapatra! Akik ma játéklehetőséget kaptak, azok teljesítményükkel rászolgáltak arra, hogy legalább egy pontot elvegyenek a spanyol válogatottól. Kapustársaimmal sokat készültem a spanyol lövőkre, de a jó teljesítményhez kellett a védők munkája, segítsége is” – mondta a bravúrok sorát bemutató Mikler Roland.

„Ne foglalkozzunk a bírókkal, az ítéleteikkel, örüljünk a döntetlennek! Borzasztó volt kiszállni a mérkőzésből, de bíztam a fiúkban. Tíz perc után rájöttünk a játékukra, hátul összeállt a védekezésünk, Mikler Roland védett. A második félidő közepén mindkét csapat egyszerre volt holtponton, abból a spanyolok jöttek ki előbb, a végén mínusz kettőről kellett kapaszkodnunk, úgyhogy a döntetlen értékes eredmény, ne legyünk telhetetlenek” – nyilatkozta Laluska Balázs, aki három kiállítása után piros lapot kapott.

„A végsőkig küzdöttünk, és a kritikus két-három holtponton megint át tudtunk lendülni – mondta Mocsai Tamás. – Csodálatos volt a hangulat ismét, köszönjük azt a támogatást, azt a biztatást, amit kaptunk a szurkolóktól, így tudtuk mozgósítani azokat a plusz energiákat, amelyek kellettek ehhez a pontrabláshoz.”

„Ez nem egyemberes történet, minden poszton jó embereket, jó játékosokat találunk a csapatunkban, akire kijön a helyzet, az elvállalja. Sokkal fontosabb a hitünk, hogy az utolsó öt perchez érve is tudtunk még hozzátenni a meccshez, és eredményesek voltunk. Pénteki ellenfelünk, a franciák egyénileg és csapatként is szenzációsak, tisztességesen felkészülünk belőlük is.”

KRASZ EMIL (Újvidék)

A JÓISTEN SEGÍTETT A HETESNÉL – CSÁSZÁR

MOCSAI LAJOS BÜSZKE A CSAPATRA
FÉRFI KÉZILABDA EB, SZERBIA
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 24–24 (12–11)
Újvidék, 6000 néző. V: Geipel, Helbig (németek)
MAGYARORSZÁG: MIKLER – Harsányi 1, MOCSAI7, Laluska, Ilyés 2, ZUBAI SZ. 3, Iváncsik G. 2. Csere: Fazekas (kapus), CSÁSZÁR 7 (5), Nagy K., Putics, Schuch 1, Ancsin, Szöllősi Sz. 1
SPANYOLORSZÁG: SIERRA – Tomás 1, Gurbindo, Romero 2 (2), AGUINAGALDE 1, A. Entrerríos 2, UGALDE 4. Csere: Hombrados (kapus), CANELLAS 6 (4), Morros , R. García 1, Sarmiento 1, R. Entrerríos 2, J. Garcia 1, Maqueda 1, Guardiola 2
Az eredmény alakulása. 8. p.: 1–3. 11. p.: 3–5. 15. p.: 6–6. 18. p.: 9–8. 25. p.: 10–10. 27. p.: 12–10. 35. p.: 13–13. 41. p.: 16–14. 46. p.: 16–17. 51. p.: 20–20. 54. p.: 20–22. 56. p.: 22–24
Kiállítások: 10 perc, ill. –
Hétméteresek: 5/5, ill. 6/7
KORÁBBAN
Oroszország–Franciaország 24–28
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 2 1 1 53–50 +3 3
2. Franciaország 2 1 1 54–53 +1 2
3. MAGYARORSZÁG 2 2 55–55 0 2
4. Oroszország 2 1 1 55–59 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik