BÁLINT MÁTYÁS
BÁLINT MÁTYÁS
2015.03.04 11:17 Frissítve: 2015.03.31 02:50

Ambros Martín: Nem leszek román kapitány!

Nem lesz román szövetségi kapitány Ambros Martín. Erről az érintett, a Győri Audi ETO kézilabdacsapatának spanyol edzője nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. Méghozzá feldúltan, némi indulattal.

Ambros Martín otthon érzi magát Győrben, Magyarországon, nem tenne olyat, amellyel fájdalmat okozna (Fotó: Szabó Miklós)


 
„Számomra elfogadhatatlan, ha olyasmi történik, ami árt a csapatomnak – mondta Ambros Martín, akiről a román DigiSport csatorna internetes oldalán azt írták, hogy tárgyal a román szövetséggel. – Márpedig ha egy Larvik elleni, sorsdöntő meccs reggelén ilyesmi kerül napvilágra, az zavart kelt. Mindegy, ki hozta nyilvánosságra, hogy szóba került a nevem román kapitányként, mindegy, honnan jött az információ, a híresztelést, pletykát ki juttatta el a nyilvánosságnak – nem fogok energiát pazarolni rá, hogy találgassam. De számomra ez nem elfogadható. Nem emiatt kaptunk ki a Larviktól az idegenbeli BL-meccsen, a játékosok csupán odajöttek hozzám kérdezgetni délelőtt, hogy most igaz-e a hír vagy sem.”

A spanyol szakember ázsiója a sportágban elismert – a legutóbbi két kiírásban BL-győzelemre vezette a győrieket -, Martín érintettként tud arról, hogy sokan érdeklődnek iránta. Jelenlegi szerződése szerint klubedző, szívesen kipróbálná magát másik feladatkörben is.

„Annak idején nem voltam valami ügyes játékos, annyira legalábbis soha, hogy válogatott legyek, olimpián, világbajnokságon szerepeljek – ez kimaradt az életemből. Most viszont úgy érzem, edzői pályafutásomban annak kell lennie a következő szakasznak, hogy válogatottnál dolgozzak. A klubjaimmal elég sok mindent elértem, jönnie kell a következő lépésnek. A mai eszemmel azt mondom, előbb vagy utóbb – talán csak utóbb, ha lejár a következő hároméves szerződésem Győrben, talán hamarabb –, de egy válogatott kispadján is megtalálnak. Egyszerűen érzem belül, hogy muszáj belevágnom. Annak idején, kétezer-kilencben kint voltam a kínai világbajnokságon a spanyol válogatottnál afféle külső szaktanácsadóként, de azóta csak jeggyel megyek be a nagy tornákra. És valóban, most, a decemberi Európa-bajnokság alatt fedeztem fel magamban az érzést, hogy nekem is ott lenne a helyem a pálya szélén – az új szerződésembe a Győrrel már bele is írattam, hogy erre legyen lehetőségem.”

A szomszédos országba azonban nem vágyik.

„Nem leszek román szövetségi kapitány! Nem tehetek olyasmit, ami rossz a csapatomnak, a városomnak, az országomnak, a szurkolóimnak, márpedig nekem most az ETO a csapatom, Győr a városom, Magyarország az országom, és akik nekünk drukkolnak, azoknak nem árthatok. Ez a legfontosabb. Kapjak bármilyen ajánlatot, ha úgy érzem, hogy a kapitánykodás bármilyen módon, akár közvetve is az itteni munka rovására megy, nemet mondok.”

A párhuzamos munkavégzést sem tartja eleve kizártnak, erre közeli példaként Talant Dujsebajevet említette, aki a magyar férfiválogatott mellett a BL-ben is meghatározó lengyel Kielce szakmai munkájáért felelős.

2020.02.18 11:51:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Balaton-parti csapat gyakorlatilag végig vezetve nyert, óriási lépést tett az ezüstérem felé!

2020.02.16 16:05:19

Kézilabda T. D.

Joan Canellas tíz gólt vágott, elképesztő mérkőzést nyertek meg a Tisza-partiak!

2020.02.12 18:28:23

Kézilabda H. Á.

Nem sikerült a visszavágás az őszi vereségért: a Veszprém Kielben is kikapott, a németek a csoportelsők.

2020.02.11 21:25:15

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A kézilabda tulajdonképpen egy Amerikának „méretezett” sportág a maga intenzitásával, keménységével és gólgazdagságával.