Alilovic: Ez életem egyik legboldogabb napja

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2015.05.30. 21:53
null
<a href="javascript:void()" onclick="initializeNGallery('Kiel-Veszprem_Final4')">Mirko Alilovic pályára lépése fordulatot vitt az elődöntőbe (Fotók: Hegedüs Gábor)<br />A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE<br /></a>
Mint megírtuk, az MKB-MVM Veszprém lesz a Barcelona ellenfele a férfi kézilabda Bajnokok Ligája final fourjának döntőjében, miután Carlos Ortega csapata kitűnő második félidei játékával 31–27-re legyőzte a THW Kielt. A sikerben főszerepet vállaló Mirko Alilovic élete egyik legboldogabb napjáról beszélt, míg a góllövőlista élére fellépő Momir Ilics szerint sok plusz erőt adott a siker a döntőre. A kieliek is elismerték, jobb volt a Veszprém.
„AZÉRT JÖTTÜNK, HOGY MEGNYERJÜK A DÖNTŐT”

„Az első tíz percben a Kiel volt a jobb, megint egy kicsit megilletődtünk a hangulattól, de utána jól játszottunk. A második félidő elején labdákat szereztünk, könnyű gólokat lőttünk, megtörtük a Kielt, amely a végén már nem tudott visszajönni – értékelt a DIGI Sport1-nek Gulyás Péter, az MKB-MVM Veszprém jobbszélsője. – Nagyon boldogok vagyunk, hogy holnap döntőt játszunk, és azért jöttünk ide, hogy meg is nyerjük. A mostani összecsapás eleje ugyanaz volt, mint a tavalyié, amelyen ugyanígy belealudtunk a meccsbe, most viszont minél tovább próbáltuk őket a saját kapujuk előtt tartani, annál eredményesebbek voltunk. Gólokat lőttünk belőle, végig ott voltunk rajtuk, a kapuscsere után feljavult a védekezésünk is, ezzel tudtunk a döntőbe jutni.”

„Elképesztő, hogy a Kiel milyen gólokat lőtt az első félidőben, gondoltuk, csak nem bírja ilyen pontossággal végig a második játékrészt is, aztán összeállt a védekezésünk, volt kapusteljesítmény, tudtunk rohanni, ezt szerettük volna elérni. A végén nagyon elfáradtunk, de azt gondolom, megérte, hiszen győzni tudtunk” – mondta Nagy László, a Veszprém jobbátlövője.

„A második félidő elején magabiztosan kezdtünk védekezésben, lerohanásokból sok gólt szereztünk, volt néhány kimaradt helyzet, úgyhogy lehetett volna nagyobb is a különbség, de nem lehetünk elégedetlenek. Akkor éreztem, hogy van keresnivalónk, és szerencsére mentálisan nagyon jól bírtuk a végjátékot, fegyelmezettek voltunk, ami a legfontosabb.”

„Tavaly kikaptunk a Kieltől az elődöntőben, ezért idén szerettünk volna visszavágni, tavaly kikaptunk a harmadik helyért a Barcelonától, idén szeretnénk azért is visszavágni a fináléban. Nagyon keményen kell dolgoznunk, és egyértelmű, hogy egy ilyen siker után el is hihetjük, képesek vagyunk nyerni. Bízzunk benne, hogy ez egy más hangulatú összecsapás lesz, egy éve balszerencsénk volt a mérkőzés végén, de az idén talán fordul a kocka. Nagyon fáradtak vagyunk, de nem számít, ki kell használnunk a huszonnégy órás pihenőt. A közönség fantasztikus volt, a drukkerek nélkül nem biztos, hogy el tudtuk volna érni ezt a sikert.”

„Ez életem egyik legboldogabb napja, megérdemelten győztünk – mondta a 43 százalékkal védő, és ezzel a sikerből főszerepet vállaló Mirko Alilovic. – Éreztem, hogy jól megy nekem is, de kitűnő volt a védelem előttem, ez sokat segített. A tavalyi elődöntőnkhöz képest ég és föld a különbség. Köszönöm a szurkolóknak a fantasztikus támogatást!”

Mikler Roland kezdett a kapuban, de negyed óra után át kellett adnia a helyet társának, ennek ellenére nem tűnt csalódottnak a vegyes zónában:

„Számomra nagyon nehéz volt a bemutatkozás a final fourban, ez valószínűleg látszódott is, de már nem foglalkozom a múlttal. Nagyon örülök, hogy Mirkónak ilyen jól ment a védés. Egyikünknek így kell teljesítenie, hogy megnyerjünk egy hasonló meccset. Fontos periódusokban tudott hozzátenni a csapathoz. Van egy éjszakánk, hogy kipihenjük ezt a brutális hatvan percet, és felkészüljünk a holnapi még keményebb hatvan percre. Maradt bennem tartalék, ha pályára kerülök, mindent bele fogok adni! Jön a Barcelona, a spanyolokat is meg kell vernünk, hogy a nagy álmunk teljesüljön.”

Cristian Ugalde sérülése miatt Iváncsik Gergő egyedül maradt a bal szélen, hét góljával sokat tett hozzá a győzelemhez.

„Végre sikerült – szakadt ki a szélsőből. – Ezért dolgoztunk egész évben, hogy idáig eljussunk, és ha már itt voltunk, mindenáron le akartuk győzni a Kielt. Nem foglalkoztam Cristian sérülésével, próbáltam kihozni magamból a maximumot, remélem sikerült. Nagyon bízom benne, hogy maradt tartalék a döntőre. Muszáj, kell hogy legyen!”

„Igazi csapatmunka volt, felkészültünk a Kielből, volt rá elég időnk. Az elején kellett kis idő, amíg hozzászokunk a nagy csarnokhoz, bele kellett rázódni. De utána felvettük a ritmust, a második félidőben pedig volt egy tökéletes tíz percünk, amikor elhúztunk hat góllal. Aki most nem játszott, a felkészülésben hasznos munkát végzett, úgyhogy nem emelnék ki senkit. Nagyon jó érzés, hogy ennyien it vannak, és szurkolnak nekünk” – mondta a négyes döntőben debütáló Lékai Máté.

Momir Ilics nehezen lendült bele, kihagyott három hetest, de végül nyolc góljával csapata legeredményesebbje lett, és az utolsó játéknap előtt 109 góljával vezeti a góllövőlistát a 106 találatnál járó Kiril Lazarov előtt.

„A második félidőben nagyon jól védekeztünk, de Alilovic is fantasztikus volt, nem is tudom, végül hány védéssel zárt. Megérdemeltük ezt a sikert, amellyel az egész országnak örömet szereztünk. Van egy éjszakánk, hogy átgondoljuk a döntőt, szerintem van esélyünk. Ez a győzelem sok plusz energiát adott.”

A veszprémi szurkolók 13 év után újra BL-döntőt ünnepelhetnek
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE
A veszprémi szurkolók 13 év után újra BL-döntőt ünnepelhetnek A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE

„Egész meccs alatt majd kiugrott a szívem a helyéről, most tudtam kicsit megnyugodni” – kezdte a sajtótájékoztató előtt Antonio Carlos Ortega, a Veszprém vezetőedzője, majd már „hivatalosan” így folytatta:

„Örülök, hogy hazai pályán legyőztük a Kielt. Az volt a kulcs, hogy nem hagytuk őket rohanni és ezáltal könnyű gólokat szerezni. Büszke vagyok, mert nehéz volt alkalmazkodni támadásban a váltakozó védekezési rendszerükhöz, de Chema jól mozgatta a csapatot. Nem elégszünk meg ennyivel, többet akarunk. A Barcelona jó csapat, de nyerni szeretnénk.”

A találkozó után Carlos Ortega vezetőedző, Mirko Alilovic, Schuch Timuzsin és Lékai Máté értékelt az NSO Tv-nek.

Alfred Gíslason sportszerűen elismerte, az ellenfél volt a jobb, és sok sikert kívánt a döntőre.

„A Veszprém volt ma a jobb csapat, megérdemelten nyert. Jól működött az elején a három-kettő-egyes védekezésünk, tizenöt-húsz percig jól játszottunk. De aztán nem találtuk a játékot a Veszprém felállt fala ellen, túl sok hibát vétettünk, és Aliloviccsal sem bírtunk. Nem vagyunk boldogok, de tudtuk, hogy ha a final fourban nem tudunk magas szinten teljesíteni, veszíthetünk. Sok sikert a magyar csapatnak a döntőben!” – értékelt a THW Kiel vezetőedzője.

Filip Jícha így látta a meccset: „Nem védekeztünk jól a második félidőben, szemben a Veszprémmel, de Alilovic is nagy napot fogott ki. Nem voltunk elég jók, hogy nyerhessünk. Nem vagyok boldog, de vasárnap meg kell próbálnunk jobban játszani, és megmutatni a szurkolóknak, hogy ennél többre vagyunk képesek.”

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, FINAL FOUR (KÖLN)
ELŐDÖNTŐ
THW KIEL (német)–MKB-MVM VESZPRÉM27–31 (13–13)
Köln, 20 000 néző. V: G. Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
KIEL:
Palicka – Ekberg, Weinhold 1, R. Toft-Hansen 2, Jícha 2, PÁLMARSSON 9, Dahmke 3. Csere: Ege (kapus), CANELLAS 5 (3), Vujin 2, Lauge, Duvnjak, Wiencek, Sprenger 3. Edző: Alfred Gíslason
VESZPRÉM:
Mikler – Chema Rodríguez, Sulic 4, NAGY L. 7, Schuch, Terzic, IVÁNCSIK G. 7 (1). Csere: ALILOVIC (kapus), ILICS 8 (4), G. Marguc, Gulyás P., Nilsson 2, Lékai 2, Zeitz 1. Edző: Carlos Ortega
Az eredmény alakulása. 5. p.:
3–1. 9. p.: 5–2. 15. p.: 7–5. 22. p.: 8–9. 27. p.: 10–12. 35. p.: 14–16. 38. p.: 15–19. 41. p.: 18–21. 45. p.: 20–23. 49. p.: 21–27. 53. p.: 25–27. 53. p.: 25–29. 59. p.: 27–29
Kiállítások:
12, ill. 12 perc
Hétméteresek:
3/3, ill. 9/5

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, FINAL FOUR
DÖNTŐ (Köln, május 31.)
MKB-MVM VESZPRÉM–Barcelona18.00 (Tv: DIGI Sport1)
V: Din, Dinu (románok)
A 3. HELYÉRT
THW Kiel–Vive Tauron Kielce15.15 (Tv: DIGI Sport1)
V: M. Johansson, Kliko (svédek)
ELŐDÖNTŐ (Köln, május 30.)
Barcelona (spanyol)–Vive Tauron Kielce (lengyel)
33–28 (16–14)
V: Licis, Stolarovs (lettek)
THW Kiel (német)–MKB-MVM VESZPRÉM27–31 (13–13)
V: G. Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik