A Viborg elleni drámától a KEK-döntőig - videón a Fradi-menetelés

Vágólapra másolva!
2011.05.06. 12:18
null
A Viborgon drámai csatában jutott túl az FTC
Címkék
Kökény Beatrix már tavaly megmondta! A Ferencváros női kézilabdázóinak társügyvezetője a szezonzáró banketten elárulta: a 2010-2011-es KEK-idényben döntőbe jut a csapat! Mint mostanra kiderült, igaza lett. Az NSO Tv videós összeállításában a zöld-fehérek nagy KEK-menetelésére fókuszáltunk.

A Kupagyőztesek Európa-kupájában a Ferencváros kiemeltként csak a 3. körben kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol a szlovák Bánovsky HK Gabor együttese otthonában 32–26-ra nyert, majd a népligeti visszavágón egy 53–26-os „edzőmeccsel" adta meg a kegyelemdöfést a báni (Bánovce) együttesnek

Az új év egy sokkal nehezebb, talán a legnehezebb ellenfelet hozta a csapatnak. A Bajnokok Ligája legutóbbi két kiírásának győztese, a Viborg várt Szucsánszkiékra idén februárban. A dániai 34–33-as vereség után hazai pályán 33–32-re sikerült nyerni a zöld-fehér presztízsmeccsen Zácsik Szandra utolsó pillanatokban értékesített hetesével, így idegenben lőtt több góljával lépett tovább a magyar együttes.

ZÁCSIK NINCS JÓ ERŐBEN
A Ferencváros balátlövője, az elmúlt hetekben gyomorpanaszokkal küzdő Zácsik Szandra a Nemzeti Sportnak elmondta, már jobban van, de még közel sincs megfelelő állapotban, ám reméli, hogy a KEK-döntő első, hazai meccséig (vasárnap az Alicante ellen) ez még változni fog.

„Jobban vagyok – nyilatkozta Zácsik Szandra az állapotáról a Nemzeti Sportnak. A gyomorpanaszokkal küszködő átlövőt az utóbbi hetekben láthatóan legyengítette a betegség, de úgy érzi, kezd alakulni a játéka is. – A Debrecen ellen kaptam ugyan egy medvepuszit, ám a hét végére muszáj lesz tökéletesen rendbe jönnöm."

„Amikor kiderült a betegségem, eléggé elkeseredtem, de aztán próbáltam arra gondolni, hogy ez legalább nem sérülés, törés, szakadás – tudok vele játszani, és nem is kell hosszú időt kihagynom. Nehezebb most újra felvenni a tempót, hiszen tavaly nyolc hónapot kihagytam, nem végeztem olyan kemény alapozást, nem vagyok olyan jó erőben, mint máskor. Most már kezdek magamra találni, remélem, vasárnapig még javulok" – tette hozzá az átlövő.
DRÁMA A VIBORG ELLEN
FERENCVÁROS–VIBORG 33–32



A Viborg kiejtése után tulajdonképpen már bárki ellen esélyesként várhatta a sorsolást a Fradi, így a dél-franciaországi Toulon ellen is a párharc favoritja volt.

A TOULONT KAPTA A FRADI A KEK-SORSOLÁSON


Ez a páros meccs is idegenben kezdődött. Az elutazás előtt Elek Gábor vezetőedző elmondta, mit vár a találkozótól, és mivel lenne elégedett a hatvan perc végén.

ELEK SZOROS ÉS KIÉLEZETT CSATÁT VÁRT



A francia túrán mindössze egyetlen góllal (25–24) maradt alul a Ferencváros, így a hazai visszavágóra kiváló esélyt kaptak a zöld-fehér lányok, hogy a remek idegenbeli teljesítményüket megkoronázzák.

ESÉLY A KEK-DÖNTŐRE!


Az NSO Tv stábja elkísérte a Fradi-szurkolókat Toulonba, az idegenbeli KEK-mérkőzésre. Íme, az úti film!

TOULONBAN A FRADI-SZURKOLÓKKAL


Itthon aztán nem kegyelmezett a Ferencváros a franciáknak, 37–26-os sikerrel, azaz tízgólos összesített különbséggel (61–51) került az elődöntőbe.

KEK-ELŐDÖNTŐBEN A FRADI!


Metzben pedig sikerült a bravúr, 31–27-es franciaországi győzelemmel kezdett a Fradi, így némileg nyugodtabban várhatta a budapesti visszavágót.

ÚJABB BRAVÚR, EZÚTTAL METZBEN
NAGY FEGYVERTÉNY A METZ LEGYŐZÉSE – TOMORI


Hazai pályán még a szoros, 29–27-es vereség is belefért a Ferencvárosnak, összesítésben így is sikerült kiharcolni a fináléba jutást!

"SZERETNÉNK KEK-DÖNTŐT NYERNI!"


A KEK-döntőt a Népliget helyett Dabason rendezik, a csapat is egész héten ott készül a fináléra. A nyílt edzésen Pastrovics Melinda, Kovacsicz Mónika és Szucsánszki Zita osztotta meg várakozásait az NSO Tv-vel.

"MINDKÉT MECCSET NYERNÜNK KELL!"

SZUCSÁNSZKI ÖRÜL AZ ÚJ HELYSZÍNNEK

KÖKÉNY BEÁNAK LETT IGAZA – ELEK GÁBOR
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik