A montenegróiak előtt Belgrád is behódolt, szerb-magyar a bronzért

Vágólapra másolva!
2012.12.15. 18:50
null
Montenegrói örömünnep volt Belgrádban (fotó: Mirkó István)
A magyar női kézilabda-válogatott a szerbekkel mérkőzik vasárnap a bronzéremért, miután a házigazda egygólos vereséget szenvedett Montenegrótól az elődöntőben. Szasa Boskovics csapata a szünetben még vezetett egy góllal, ám az olimpiai ezüstérmes nem rettent meg, remekül koncentrált a végjátékban, és 27–26-os sikerével kiharcolta a fináléba jutást.

Szerb gólokkal kezdődött a mérkőzés, ám néhány perc alatt összeállt a kemény montenegrói védekezés, és az olimpiai ezüstérmes átvette az irányítást. Szvetlana Ognjenovics gólja, 3–3 után tíz perc alatt csupán egyszer találtak be a hazaiak, miközben a riválisnál Jovanka Radicsevics és Katarina Bulatovics is erőteljesen nekiveselkedett a góltermelésnek, így 8–4-re elhúzott a vendégcsapat.

Szasa Boskovics igyekezett minden eszközt megragadni, hogy kirántsa lányait a hullámvölgyből, időt kért, kapust cserélt, továbbá beküldte az addig jegelt Biljana Filipovicsot, s ezek mind jó húzásnak bizonyultak. Csökkent a hibák száma, Katarina Tomasevics helyén Jovana Riszovics remek tartást adott a csapatnak (kilenc lövésből ötöt védett 14 perc alatt), Filipovics pedig csak a szünetig négy gólig jutott (végül hétnél állt meg).

Felzárkóztak a szerbek, 10–10-nél egyenlítettek, sőt igazából ők bosszankodhattak a félidei pihenőre vonulva, hiszen az utolsó percben sikerült két gólt is benyelniük, így csak eggyel vezettek harminc perc után (14–13).

Szünet után a szerb kapuba a rutintalan Riszovics helyére Boskovics érdekes módon visszavitte Tomasevicset, a montenegróiak pedig visszavették a vezetést. Az izgalom és a feszültség nőtt, a csapatok közötti különbség viszont egy-két gólos montenegrói előnynél állandósult.

A hatalmas munkabírással robotoló Lekics és a nagyon jól játszó Filipovics révén tíz perccel a vége előtt egyenlítettek a szerbek, ám hiába Katarina Bulatovics szabálytalanul elvégzett büntetője döntetlennél, Radmila Miljanics előnyben szerzett duplájának köszönhetően Dragan Adzsics csapata vágott neki előnnyel a véghajrának.

Szerbia nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, ám Milena Knezevicset nem tudták tartani az utolsó öt percben: az irányító háromszor is betalált, és a döntő küszöbéig lökte a montenegróiakat. Ennek ellenére az utolsó támadásnál megremegett a vendégek keze, így a szerbek még fordulhattak egyet az egyenlítésért, ám – a sors furcsa fintoraként – az addig kitűnően játszó Filipovics lövését kivédte Szonja Barjaktarovics.

Montenegró 27–26-os sikerével sorozatban másodszor jutott be egy nagy torna fináléjába, és ismét Norvégiával mérkőzik, míg a szerbek a magyar válogatottal csapnak össze a bronzéremért.

KÉSZÜLJENEK A MAGYAROK A BRONZMECCSRE! – A SZERB KAPITÁNY
NŐI KÉZILABDA EB
ELŐDÖNTŐ
Szerbia–Montenegró 26–27 (14–13)

Gólszerzők: Filipovics 7, Lekics 5, Damnjanovics 4, Milosevics, Rajovics 3-3, Ognjenovics 2/1, Erics, Dmitrovics, ill. Knezevics 8, K. Bulatovics 6, Radicsevics 5, Miljanics, Pavicsevics, A. Bulatovics 2-2, Djokics, Jovanovics

KORÁBBAN
NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 30–19 (16–11)
A VASÁRNAPI PROGRAM
A 3. HELYÉRT
Szerbia–MAGYARORSZÁG14.30
DÖNTŐ
Norvégia–Montenegró17.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik