A Fradi nyolcgólos veréssel vágott vissza az Érdnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.06. 14:10
null
Szucsánszki Zitáék visszavágtak a múlt heti vereségükért (Fotó: Grnák László)
A női kézilabda NB I elődöntőjének – a párharc az egyik csapat második sikeréig tart – első felvonásán ma a Ferencváros az Érdet fogadta. Azt a csapatot, amely márciusban hazai pályán 24–22-re legyőzte Szucsánszki Zitáékat. Ezúttal nem jött össze az újabb érdi bravúr, Elek Gábor együttese 31–23-ra megnyerte az első mérkőzést.

A mérkőzés elején fej fej mellett haladtak a csapatok, a 8. percben még 4–4-es döntetlen volt az állás, a folytatásban viszont meglépett a Ferencváros.

Tomori Zsuzsanna kétszer egymás után betalált, a zöld-fehérek első hat góljából négyet a válogatott átlövő vállalt (kettőt hetesből).

„A saját árnyékunkat nem tudjuk átlépni" – mondta ezután, 6–4-es hazai vezetésnél, a vendégek időkérésénél az Érd edzője, Szabó Edina.

És valóban... Ezután is a Fradi játszott jobban, Vérten Orsolya, majd Szamoránsky Piroska egyaránt lerohanásból szerzett gólt, a Ferencváros pedig 8–4-re meglépett. Később már hat góllal is vezetett (12–6), amikor egy kicsit magára talált az érdi csapat, amely a szünet előtt három gólra, 13–10-re csökkentette a hátrányát.

Az első félidő krónikájához tartozott az érdi Bognár Barbara kidőlése is, aki a Tomorival történt ütközés során sérült meg, és nem tudta folytatni a játékot.

Jól kezdte a második félidőt a Fradi, Szucsánszki és Kovacsicz is betalált, így már ismét öttel mentek a hazaiak (15–10), és bár igyekeztek zárkózni az érdiek, Dajka Bettina ezekben a percekben tarthatatlannak bizonyult, így Szabó Edinának ismét időt kellett kérnie. Túl nagy hatással azonban ez nem volt a vendégek játékára, a 39. percre állandósulni látszott a hétgólos differencia (20–13).

Sőt, az érdieknek emberelőnyből és büntetőből sem ment, így 23–13-nál újra időt kellett kérnie mesterüknek, aki érthetően nagyon vehemensen instruálta játékosait.

Bár a találkozó negyedórával a vége előtt gyakorlatilag már eldőlt, érdekesség azért maradt így is, például Wolf Alexandra és Pastrovics Melinda párbaja: a heteseknél pályára lépő hazai kapus kétszer is kivédte az érdi büntetőjét (a második után azért utóbbi bevágta a kipattanót), aki harmadszor is odaállt, és akkor már nem hibázott (26–18).

A hajrában már pihentethetett a házigazda, és a védekezés is fellazult a zöld-fehéreknél, ezért négy perccel a vége előtt Elek Gábor is kiosztotta kicsit csapatát, amely végül 31–-23-ra megnyerte az elődöntő első felvonását – közte tíznél szabadnapot kaptak volna a ferencvárosi játékosok. Folytatás egy hét múlva Érden – ahol a múlt héten mínusz hétről fordítva nyert a házigazda...

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

NŐI KÉZILABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–ÉTV-ÉRDI VSE 31–23 (13–10)

Elek Gyula Aréna, 800
néző. V: Medve, Nagy L.
FTC:
ABRAMOVICS – Kovacsicz 5, Szekerczés, Szucsánszki 9 (4), Szamoránsky P. 1, Tomori 6 (3), Vérten 1. Cs: Pastrovics (kapus), Cifra 1, Dajka 3, Szarka 3, Such 2, Deáki. Edző: Elek Gábor
ÉRD:
OGUNTOYE – Török P. 2, Vukcsevics 3, Kisfaludy 2, Szekeres 2, Franic 4, Balog B. 1. Cs: Gridnyeva, Janurik (kapusok), Bognár B., Wolf 5 (4), Kovács Anna 2, Koren 2, Oláh N., Kovács G., Buzsáki. Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 5. perc:
3–3. 11. p.: 5–4. 14. p.: 8–4. 25. p.: 12–6. 32. p.: 15–11. 37.: 19–12. 42. p.: 23–13. 47. p.: 25–15. 53. p.: 29–19. 59. p.: 30–22
Kiállítások:
6, ill. 2 perc
Hétméteresek:
8/7, ill. 6/4
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása:
1–0 az FTC javára
MESTERMÉRLEG

Elek Gábor:
– Helyreállt a világ rendje. Ennyit számít Tomori Zsuzsanna jelenléte, játéka stabilitást adott, illetve a Szucsánszki Zita–Dajka Bettina játékkapcsolat is jól működött.
Szabó Edina:
– Jó mérkőzés volt. Nem tudtuk szorossá tenni, pedig lett volna rá lehetőségünk. A jövő héten újra megpróbáljuk.

ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Győri ETO–Vác
39–16
Ferencváros–Érd
31–23
MÁSODIK MÉRKŐZÉSEK
Vác–Győri ETO
április 16.
Érd–Ferencváros
április 13.
HARMADIK MÉRKŐZÉSEK (ha szükségesek)
Győri ETO–Vác
április 19.
Ferencváros–Érdáprilis 20.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik