A Győr remek BL-főpróbáját a Vác bánta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.02. 19:26
null
Heidi Löke (balra) és Eduarda Amorim könnyed győzelemnek örülhetett (Fotó: Török Attila, archív)
A címvédő Győr hazai pályán 39–16-ra nyert a Vác ellen a női kézilabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén. A vendégek a 17. percben szerezték az első góljukat.

 

Az alapszakaszban a két csapat győri mérkőzésén mindössze négyszer voltak eredményesek a váciak az első félidőben. Ezúttal hatig jutottak 30 percnyi játék után, bár sokáig úgy tűnt, alulmúlják még azt a bizonyos februári teljesítményüket is. A több sebből vérző vendégek újra nagyon megszenvedtek a BL-elődöntőre készülő ETO védőfalával, sokszor lövésig sem jutottak el, Gulyás István így már a 8. percben, 5–0-nál időt kért.

Sokat ez sem használt, a 16. percben már 10–0 állt az eredményjelzőn, és csupán azért nem alakult ki hamarabb a tízgólos különbség, mert Jovanka Radicsevics átlagban csak minden harmadik ziccerét tudta értékesíteni. A 17. percben tört meg a jég, Barján Bianka jegyezte az első váci gólt, amelyet még öt követett a szünetig, 19–6-ra vezetett a Győr az első félidőt követően.

A második játékrészben így már gyakorlatilag tét nélkül gyakorolhatták a hazaiak azokat a figurákat, amelyekkel remélhetőleg minél több problémát okoznak majd a Valceának szombaton, majd a csütörtöki visszavágón a BL elődöntőjében.Görbiczék több olyan látványos megoldást is bemutattak, amilyenekkel szorosabb állásnál vélhetően nem próbálkoztak volna, bár pont az ETO klasszis irányítójánál ez a megállapítás nem biztos, hogy megállja a helyét.

A különbség jó negyedórán keresztül nem nőtt a két fél között, az utolsó tíz percre azonban megint szétestek a váciak, akik így 23 gólos vereséget szenvedtek az elődöntő első felvonásán. A második mérkőzést a Bajnokok Ligája-elődöntő után, április 16-án rendezik Vácon.

NŐI KÉZILABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
GYŐRI AUDI ETO KC–VÁCI NKSE 39–16 (19–6)

Győr, 1000 néző. V: Bacs, Bán
GYŐR: LUNDE – Radicsevics 6, HORNYÁK D. 7, GÖRBICZ 5 (3), Löke 3, E. Amorim 3, Szepesi 1. Cs: Herr O. (kapus), Tervel, KOVACSICS 6 (3), Lekics 2, Sirian 2, Korsós, Orbán 4, Rédei-Soós. Edző: Ambros Martín
VÁC: Juhász – Niksics, Barján 1, Farkas V. 2, Fülöp 2, Klivinyi 3, Szondi. Cs: Triffa, Bíró (kapusok), Virág 3, Szádvári 2, Ertl 1, Mészáros R. 1, Nagy P., Hámori 1. Edző: Gulyás István
Az eredmény alakulása. 11. perc: 8–0. 20. p.: 13–3. 26. p.: 17–5. 37. p.: 25–11. 47. p.: 30–13. 56. p.: 35–15
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 1/0
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Győr javára

MESTERMÉRLEG
Ambros Martín: – Nagyon komoly feladat előtt állunk, ezért örülök, hogy játékosaim koncentráltan játszottak, komolyan vették a mérkőzést.
Gulyás István: – Nagyon széteső volt a teljesítményünk. Azért remélem, hogy a bronzmérkőzésre össze tudjuk szedni magunkat.

A másik ágon a Ferencváros és az Érd április 6-án, szombaton, 12.35-től játssza egymás ellen az első mérkőzést a Népligetben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik