Férfi kézi Ek: a Ferencváros döntetlent játszott az Olympiakosszal az elődöntő odavágóján

SZENDREI ZOLTÁNSZENDREI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.04.20. 16:32
Iksszel nyitotta a párharcot a Ferencváros (Fotó: Dömötör Csaba)
Az FTC-Green Collect hazai pályán 28–28-as döntetlent játszott az Olympiakosszal a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjének szombati mérkőzésén, így a párharc a visszavágón dől majd el.

 

Labdarúgás és vízilabda után kézilabdában is összecsapott egymással az FTC és az Olympiakosz a 2023-24-es szezonban. A futballisták elveszítették az Európa-konferencialigás párharcukat, a pólósok márciusban 11–9-re győzni tudtak a BL-ben.

Pásztor István a lehetségesnél eggyel kevesebb játékost tudott csak benevezni a csapatát sújtó sérüléshullám miatt. A zöld-fehérek vezetőedzője szombaton nem számíthatott a Prainer Viktor, Ónodi-Jánoskúti Máté, Füzi Dániel, Lékai Máté, Csörgő Kristóf ötösre. Mivel Füzin kívül mindannyian a hátsó posztokról dőltek ki, ezért nagy kérdés volt, hogy bírni fogják-e erővel a megmaradt játékosok.

Sajnos nem minden szurkoló ingerküszöbét ütötte meg, hogy csapata már csak két párharcra van története első nemzetközi trófeájától, amit számos üres szék jelzett az Elek Gyula Arénában. Szerencsére ez a játékosok kedvét nem szegte, az elején a két szélső, Imre Bence és Kovacsics Péter voltak elemükben. Illetve Győri Kristóf, aki a 15. percben közel 50 százalékos védési hatékonyságon állt. (8–5)

A fiatal kapus újabb bravúrjaival a hazaiak előnyből kézilabdázhattak, így nem kellett extra energiákat elégetniük a rivális üldözésével. A jó nevű Szavvasz Szavvasz góljaival tapadt az Olympiakosz, de Győri ziccervédése kellett ahhoz, hogy a Fradi kétgólos vezetés birtokában mehessen az öltözőbe.

A szünet után a főként a védekezésért felelős Jakub Mikita háromszor is betalált. A vendégeknél a korábbi veszprémi Ivan Sliskovic is életjeleket mutatott, az Olympiakosz pedig tíz perccel a vége előtt utolérte a mieinket. (24–24) Sőt, a görögök második kísérletre a vezetést is átvették, de a magyar csapat hamar visszafordította a meccset. Győri újabb emberfeletti védéseket mutatott be, és a támadójáték is összeállt az utolsó percekre.

Nagy Bence bal kézzel is eredményes volt, de Szavvasz nyolcadik góljával 28–28-as döntetlenre mentette az összecsapást, így a párharc még nem dőlt el a jövő hét szombati visszavágó előtt.

 

EURÓPA-KUPA, FÉRFIAK, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-GREEN COLLECT–OLYMPIAKOSZ SFP (görög) 28–28 (13–11)
Elek Gyula Aréna, 857 néző. V: Sniurevicius, Grigalionis (litvánok). 
FTC: GYŐRI K. – IMRE B. 7 (1), Balogh Zs. 1, BOGNÁR A. 4, Pordán 1, Nagy Bence 4, Kovacsics 4. Csere: Borbély (kapus) J. MIKITA 4, Debreczeni 2, Bujdosó 1, Fülöp P. Edző: Pásztor István
OLYMPIAKOSZ: Papantonopulosz – VIDA 3, PASSZIASZ 4, KAVCIC 7, Kandilasz 2, SZAVVASZ 8 (2), Papavaszilisz 1. Csere: Smocot (kapus), Sliskovic 2, Cirasz 1, Mihailidisz, Montoro, Cigaridasz, Cimpulasz, Szlavuljica, Karampurniotisz. Edző: Zeljko Babic
Az eredmény alakulása. 10. perc: 5–3. 13. p.: 5–5. 19. p.: 9–6. 21. p.: 9–8. 26. p.: 13–10. 34. p.: 16–13. 39. p.: 19–17. 47. p: 24–21. 53. p.: 24–25. 57. p.: 27–25. Kiállítások: 2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2

A másik mérkőzésen. 
Vasárnap
21.30: Valur (izlandi)–CS Minaur Baia Mare (román) 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik