Női kézilabda: ez áll a Kubatov Gábort feldühítő döntés hátterében

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.23. 15:46
Kubatov Gábort feldühítette a döntés (Fotó: NS-archív)
Mint beszámoltunk róla, váratlanul távozott a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik szponzora. A 24.hu kiderítette, mi áll a Kubatov Gábor klubelnököt feldühítő döntés hátterében.

 

 

A Mahart Passnave Kft. tulajdonosi joggyakorlója az Építési és Közlekedési Minisztérium, amely ezt írta a honlap érdeklődésére:

„Lázár János (a tárcát vezető miniszter) minden, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését. A közösségi közlekedést biztosító cégek forráshiányos helyzetében az ilyen típusú támogatások folyósítása nem időszerű, a miniszteri döntés értelmében felszabaduló forrásokat az érintett cégeknek szolgáltatásaik minőségének javítására és munkavállalóik bérnövelésére kell fordítaniuk.”

Hogy pontosan mekkora összegtől esett el így az FTC kézilabdacsapata, arról nem tettek említést, de 2018 és 2023 között nettó 18 millió forinttal támogatta a cég az FTC-t. Az előzményekről és Kubatov Gábor kirohanásáról itt olvashatnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik