Női kézi: Szöllősi-Schatzl és két légiós távozik, majdnem teljes a Győr kerete

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.05. 12:07
null
Szöllősi-Schatzl Nadine az idény végén távozik Győrből (Fotó: Nagy Gábor)
A női kézilabda NB I-ben jelenleg harmadik helyen álló Győri Audi ETO KC a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy nyáron a magyar válogatott szélső, Szöllősi-Schatzl Nadine, a holland beálló, Yvette Broch és a holland kapus, Rinka Duijndam is távozik a csapattól, a dél-koreai jobbátlövő, Rju Un Hi viszont marad.

A klub közlése szerint biztossá vált, hogy az Odensétől érkező holland válogatott Dione Housheer mellett Rju Un Hi lesz a csapat jobbátlövője a 2024–2025-is idényben, a dél-koreai szerződésében lévő hosszabbítási opcióval ugyanis élt az ETO.

A Győr emellett tudatta, hogy három játékos is távozik az együttestől a nyáron: a holland beálló, Yvette Broch befejezi a pályafutását, azok után, hogy a mostani évadot is csak a klub külön kérésére vállalta. A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes játékos 2018 augusztusában egyszer már visszavonult, két évvel később Metzben tért vissza, majd ismét Győrbe igazolt.

„Nagyon nehéz volt a döntés, de úgy érzem, itt az idő, hogy nyáron végleg befejezzem a pályafutásom. Pár éve nem is gondoltam volna, hogy Győrből, az ETO-ból fogok visszavonulni. Örülök, hogy itt szerepelhetek, és mindennap úgy kelek fel, hogy igazán nagy dolgot kell alkotnunk a lányokkal. Búcsúzkodni még nem akarok, hiszen messze a szezon vége, és egy csodálatos utazás vár még ránk” – mondta a klub honlapjának Yvette Broch.

A Győr közölte, hogy az idény végén elhagyja a csapatot a magyar válogatott balszélsője, Szöllősi-Schatzl Nadine is, miután a klub nem élt a szerződésben szereplő hosszabbítási opcióval. Hasonlóan jártak el a győriek a holland kapus, Rinka Duijndam esetében is, mert a tervek szerint visszatérnek a kétkapusos rendszerre, és a következő évadban Sandra Toft poszttársa a friss világbajnok Hatadou Sako lesz.

Schatzl Nadine távozása egyébként várható volt, azok után, hogy nemrég Endrődi Péter, a klub ügyvezetője arról beszélt, már változtattak a négy magyar szélsős modellen (a Bietigheimbe távozó Faluvégi Dorottyát a norvég Emilie Hovden váltotta) és a következő idényben újabb változás volt várható.

„A klub vezetése és a vezetőedző korábban már tájékoztatott a szezon során a döntésről, hogy nem kívánják meghosszabbítani a szerződésem. Elfogadtam a döntésüket. A szezon végéig minden tőlem telhetőt megteszek a csapatért, hogy minden célunkat elérjük” – mondta Szöllősi-Schatzl Nadine.

„A jövő szezontól nem leszek tagja az ETO családnak. Már régóta tudtam ezt az informaciót, de a mai nap speciális, hiszen ma vált hivatalossá. Természetesen minden tőlem telhetőt megteszek a szezon végéig a csapatért és a célokert. Terveimben más szerepelt, de néha az ÉLET felülírja a terveinket. Eddig is köszönök mindent, hiszen sokat tanultam és tapasztaltam, és érzem, hogy csak jobb és erősebb emberré formált az itt töltött idő. Csodálatos játékosokkal játszhattam/játszom együtt, amiért hálás vagyok. Még messze a szezon vége, csak előre tekintek, minden erőmmel azon leszek, hogy valóra váljanak céljaink Győr-mezben. Új tervek, új szakasz következik majd e szezon után” – fogalmazott immár Instagram-oldalán Szöllősi-Schatzl Nadine.



A klub a cikk címében azt írja, majdnem teljes a csapat jövő évi kerete. Ez minden bizonnyal arra utal, hogy a norvég irányító, Stine Oftedal korábban arról beszélt, a párizsi olimpia után visszavonul, de később már úgy nyilatkozott, hogy a világbajnokság után dönt a jövőjéről.

A Győr eddig a dán irányítót, Kristina Jörgensent, a norvég balátlövőt, Kristine Breistölt, a francia kapust, Hatadou Sakót és három holland játékost, a balátlövő Kelly Dulfert, a jobbátlövő Dione Housheert és a balszélső Bo van Weteringet szerezte meg, ugyanakkor jövő nyáron a most közöltek mellett Silje Solberg, Line Haugsted, Yvette Broch és Ana Gros is távozik.

A GYŐRI AUDI ETO KC KERETE A 2024–2025-ÖS IDÉNYRE
Kapusok:
Sandra Toft, Hatadou Sako
Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória, Emilie Hovden
Jobbátlövők: Dione Housheer, Rju Un Hi
Beállók: Linn Blohm, Kari Brattset
Irányítók: Kristina Jörgensen, Estelle Nze Minko, Stine Oftedal (?)
Balátlövők: Kristine Breistöl, Kelly Dulfer, Bruna de Paula, Veronica Kristiansen
Balszélsők: Fodor Csenge, Bo van Wetering

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik