„A legvégsőkig fogunk küzdeni” – Kubatov Gábor a szponzorügyről – videó

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.26. 19:26
Kubatov Gábor, az FTC elnöke (Fotó: Árvai Károly)
Mint arról beszámoltunk, váratlanul távozott a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik szponzora, amelynek tulajdonosi joggyakorlója az Építési és Közlekedési Minisztérium. Kubatov Gábor most a Hír Tv-nek adott exkluzív interjúban részletesebben is kifejtette az álláspontját az ügyben.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke kétrészes exkluzív interjút adott a Hír TV Radar című műsorának, ahol a kialakult helyzetről is részletesen beszélt:

„Ez egy nagyon barátságtalan és sportszerűtlen lépés – kezdte a műsorban Kubatov Gábor. – A cégről érdemes tudni, hogy 51 százalékban állami, 49 százalékban svájci tulajdonban van, mégis úgy bontották fel a szerződést, hogy erről nem is szóltak. Ez sportszerűtlen, mert ezzel egy nemzetközi hírű, Európa egyik legjobb kézilabdacsapatát hozták kellemetlen gazdasági helyzetbe. Aki kezelt már költségvetést, az tudja, hogy azokat évekkel előre megtervezik; mi már most bejelentettük, hogy kiket fogunk szerződtetni, és nyilván ez az összeg is benne volt a terveinkben. Az indoklásban az szerepelt, hogy a Ferencváros teljesítménye visszaesett, pedig épp ellenkezője az igaz, most vagyunk a csúcson a női kézilabdában” – fogalmazott.

Az FTC elnöke aki elmondása szerint egy teljesen új helyzettel szembesült úgy látja, morális kérdések is felmerülnek a szponzor távozásával:

„A magyar államnak jó példát kell mutatnia a szerződések tekintetében, mert ha gyakorlatilag indok nélkül, jogellenesen felbont bármilyen szerződést, akkor hogy várja el az állampolgáraitól, hogy jogkövetők legyenek? Ilyenkor nemcsak a Fradiért, hanem a magyar hazáért és az állam működéséért is aggódom. Még én sem tudom hová tenni a helyzetet, mert ez egy teljesen új szituáció” – mutatott rá.

Beszélt arról is, hogy jogi lépéseket fognak tenni, mivel szavai szerint egy szerződést mindkét félnek be kell tartania. Kiemelte, hogy a legvégsőkig küzdeni fognak a pénzükért. 

„Mi betartottuk a szerződés ránk eső részét, mert ennek a nagy nemzetközi kitekintéssel rendelkező, kikötőüzemeltetést végző cégnek jó hírét vittük külföldön. Azt gondoltam, nekik is büszkeség, hogy egy ilyen csapat támogatói lehetnek. És volt még egy apróság: azt mondták, hogy bérfejlesztésre fordítják a pénzt, pedig évekre visszamenőleg másfél milliárd forint alatt nem volt a cégnek a bruttó nyeresége. Ötven ember dolgozik náluk, a másfél milliárdból lehet komoly bérfejlesztéseket megvalósítani. De már nem tudunk mit tenni, a bíróságon majd eldöntik, kinek volt igaza. Azonban nem látok olyan indokot, amivel a cég, a minisztérium vagy a magyar állam meg tudná védeni ebben az érdekeit. A legvégsőkig fogunk küzdeni ezért a pénzért” – mondta el az interjúban Kubatov Gábor. 

Az interjú első részét teljes egészében itt hallgathatja meg:

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik