Férfi kézi: Nem számítottam rá, hogy ilyen szeretetet kapok a szegediektől – Rosta Miklós

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.11.04. 20:42
Mióta a nyáron légiósnak állt, először játszott magyar közönség előtt Rosta Miklós, ráadásul éppen Szegeden, ahol igen meleg fogadtatásban részesült. A lengyelek elleni, 31–27-re megnyert felkészülési meccs után az NSO Tv-nek elmondta, nem is számított arra, milyen sok szeretetet kap a szegediektől.

„Nagyon jólesett, hogy a szegedi közönség így fogadott, nem számítottam rá. Nagyon örülök és nagyon hálás vagyok, hogy ilyen szeretetet kaptam a mai meccsen is” – így reagált Rosta Miklós arra, hogy visszatérve a Pick Arénába a szegedi szurkolók igen meleg fogadtatásban részesítették, többször is a nevét skandálták.

Mint ismert, a beálló a nyáron távozott a Pick Szegedtől, hogy a Dinamo Bucuresti-ben folytassa a pályafutását. Videónkban részletesen is beszél arról, mennyire találta meg a számításait új klubjában, milyen a román bajnokság színvonala, illetve milyen volt a válogatottban ismét hazai közönség előtt pályára lépnie.

FÉRFI KÉZILABDA
VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 31–27(14–15)
Szeged, 2000 néző. V:Nacsevszki, Nikolov (északmacedónok)
MAGYARORSZÁG:
Mikler – Krakovszki B.2 (1),Máthé3, Sipos A., BÁNHIDI7,SZITA3,Hanusz.Csere:Andó (kapus), Bóka,Krakovszki Zs.2,Bodó3,Fazekas G.2, ROSTA M.4,Ancsin2,Rodríguez P., Ligetvári, LÉKAI3.Edző: Chema Rodríguez
LENGYELORSZÁG: Skyzyniarz– DASZEK7 (2), Moryto1, Paterek2, Gebala3,PIETRASIK7,Czaplinski2. Csere: Olejniczak2,Dawydzik3,Bis, Gajek, Jedraszczyk, Komarzewski, Bartlomiej.Edző: Marcin Lijewski
Az eredmény alakulása.3. perc: 3–3.11. p.: 4–4. 17. p.: 6–9.24. p.: 12–10. 31. p.: 14–15.39. p.: 19–17. 48. p.: 24–21. 56. p.: 28–26
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/1, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Chema Rodríguez: – Nehéz összecsapás volt, nagyon erős ellenféllel szemben. A lengyelek kemény kézilabdát játszanak és Európa élmezőnyébe tartoznak. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, jó meccset játszottunk. Rengeteg különböző figurát kipróbáltunk, új játékelemeket szeretnénk gyakorolni a vasárnapi visszavágón is.

Marcin Lijewski: – Nagyon kemény mérkőzés volt, különösen a második félidőre fogytunk el erőnlétileg, ellenfelünk nagyon erősnek bizonyult. Ha okosabban játszottunk volna a szünet után, akkor jobb eredményt érhettünk volna el. Értékes tapasztalatokat szereztünk, egyáltalán nem vagyok csalódott a látottak miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik