U21-es férfi kézi-vb: hatból hat, már a négy között a mieink!

Vágólapra másolva!
2023.06.29. 20:02
null
Újabb győzelmet ünnepelhetnek a mieink (Fotó: Magyar kézilabda-válogatott, Facebook)
A hatodik mérkőzését is megnyerte a magyar válogatott az U21-es férfi kézilabda-világbajnokságon: a mieink 28–23-ra verték meg Horvátországot a csütörtök kora esti berlini negyeddöntőben, bejutottak a legjobb négy közé, ahol Izlanddal játszanak majd a döntőbe jutásért. A másik ágon Németország–Szerbia elődöntőt rendeznek.

 

RENDKÍVÜL JÓL KEZDTE a horvátok elleni világbajnoki negyeddöntőt a magyar U21-es férfiválogatott – a mieink határozott védekezésével nem igazán tudtak mit kezdeni déli szomszédaink, az ötletes és gyors támadójáték pedig eredményességgel is párosult. Sótonyi László együttese ennek megfelelően alig negyedóra elteltével már 8–4-re vezetett, sőt hat góllal is ellépett. Úgy tűnt, a magyar csapat akár a szünetre döntő fölényre tehet szert, ám a félidő hajrájára egészen két találatig zárkóztak a horvátok, aztán a játékrész utolsó percében egyenlítettek is.

Hiába kerültünk rövid ideig kettős emberhátrányba a második harminc perc kezdetén, Palasics Kristóf remek hetesvédésének köszönhetően nem tudott fordítani a rivális. A magyar hálóőr a folytatásban is főszereplővé lépett elő, de azt már ő sem tudta megakadályozni, hogy 16–15-nél először vegye át a vezetést a horvát csapat. Kőkemény utolsó húsz percnek nézett tehát elébe a válogatott, amelyben ekkor Sztraka Dániel próbált húzóemberré válni.

A hajrát egy újabb Palasics-védés vezette fel 21–21-nél, majd Ónodi-Jánoskúti Máté találatával hosszú idő után vettük vissza a vezetést. A magyar válogatott akkor villantott, amikor a legfontosabb volt: 5–0-s futást produkált ebben a periódusban, miután a horvátok nyolc percig nem találtak kapuba. Innentől már nem volt kérdés a továbbjutás: az U21-es férfiválogatott szombaton az elődöntőben Izlanddal játszik a fináléért.

VÉLEMÉNYEK
SÓTONYI László, a válogatott szövetségi edzője: – Nagyon jól kezdtünk, viszont amikor a cserék miatt vissza kellett állnunk hatosfalra, könnyű gólokat kaptunk, és a beálló körüli védekezésünk sem működött úgy, ahogy kellett volna. Rengeteg egy egy elleni helyzetet, ziccert hagytunk ki, amivel majdnem sikerült megverni saját magunkat. A másik oldalon kiváló kapusteljesítmény volt, el kellett telnie egy bizonyos időnek, mire megtaláltuk, hogyan kell befejezni a lövéseket. Megmutatta a csapat, hogy mentálisan nagyon nehéz helyzetből is fel tud állni, és krízishelyzetben mennyire győztes típus. Nagyon büszke vagyok!
ÓNODI-JÁNOSKÚTI Máté, a válogatott jobbátlövője: – Szerettem volna úgy felmenni a pályára, hogy kis emóciót viszek a csapatba. Azt gondolom, hogy kvalitásban jobbak vagyunk, mint a horvátok, hiszen tudunk cserélni és tizenhat egyforma képességű játékosunk van. A végén erősítenünk kellett, mert tudtuk, hogy ha a horvátok belehergelik magukat a meccsbe, akkor problémát jelenthetnek, mint korábban más nagyobb csapatoknak is.

U21-ES FÉRFI KÉZILABDA-VB
NEGYEDDÖNTŐ, BERLIN

MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 28–23 (13–13)
Vezette:
K. Gasmi, R. Gasmi (franciák)
MAGYARORSZÁG: Mikler, Palasics (kapusok), Fazekas 2, Ilic 3, Imre, Karai 2, Krakovszki Zs. 1, Ludmán 2, Lukács 4 (2), Papp 4, Pergel 1, Sisa 1, Sztraka 3, Temesvári, Tárnoki, Ónodi-Jánoskúti 5. Szövetségi edző: Sótonyi László
HORVÁTORSZÁG: Kuzmanovic, Mandic (kapusok), Barbic, Bozicevic, Car 1, Dujic 3, Hrsak 1, Komljenovic 2, Lisac 2, Lulic 1, Malin 1, Rauzan 7, Sestak 1, Strkovic, Vuleta 4, Zubac. Edző: Andrija Nikolic
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/0
Forrás: mksz.hu

További eredmények
Izland–Portugália 32–28
(12–14)
Feröer–Szerbia 27–30
(12–17)
Németország–Dánia 31–26 (17–11)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik