Férfi kézi: Szerbián belül váltott klubot a 11-szeres magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2023.06.23. 20:16
null
A 11-szeres magyar válogatott Sunajko Stefan a Dinamo Pancsevótól a Vojvodinához igazolt (Fotó: Dömötör Csaba)
Sunajko Stefan 11-szeres magyar válogatott kézilabdázó a szerb bajnokságban, a Szerb Kupában és az Európa-kupában is címvédő RK Vojvodinához igazolt – adták hírül pénteken az újvidéki klub közösségi oldalán.

 

A 25 éves, zombori születésű balszélső az előző idényt a Dinamo Pancsevónál töltötte. Korábban az RK Graficsar Bezden és az RK Crvenka csapatában szerepelt, majd 2016-ban Szegedre került. Később a svéd IK Sävehof és a Tatabánya együttesét is erősítette. Az előző szezonban csapatával negyedik lett a szerb élvonalban (29 mérkőzésen 128 gólt szerzett), a legjobb 16-ig jutott az EHF-kupában (nyolc meccsen 26-szor talált be), illetve ezüstérmes lett a Szerb Kupában.

Sunajko korábban a szerb utánpótlás-válogatottakban szerepelt, majd 2021-ben és tavaly 11 mérkőzésen 27 gólt szerzett a magyar felnőtt nemzeti csapatban. Legutóbb október közepén, a litvánok elleni győztes Európa-bajnoki selejtezőn lépett pályára, és bár bekerült a bő keretbe a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt, a tornára nem utazhatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik