Gyász: a 8. emeletről zuhant le, elhunyt a háromszoros orosz bajnok női kézis

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.18. 10:23
null
Viktorija Gyivak (1993–2023)
Életének 30. évében elhunyt Viktorija Gyivak, az orosz élvonalbeli női kézilabdaligában érdekelt GK Asztrahanocska irányítója – jelentette be hivatalos oldalán az Orosz Kézilabda-szövetség. A háromszoros orosz bajnok kézilabdázó egy tömbház nyolcadik emeletéről zuhant ki, és szörnyethalt – tette hozzá a TASSZ állami hírügynökség.

Mindez egy nappal azután történt, hogy csapata 37–28-ra kikapott a CSZKA Moszkvától az orosz bajnokság felsőházi rájátszásában. Edzője, Alekszej Alekszejev szerint Gyivak holttestét hétfő délután kettő órakor találták meg. Orosz sajtóhírek szerint a 29 éves sportolónak nem volt oka öngyilkosságra, így egyelőre nem tudni, mi vezetett a tragédiához.

Viktorija Gyivak Volgográdban kezdett el kézilabdázni, a helyi Dinamóban, melynek színeiben háromszor is megnyerte az orosz bajnokságot. Az orosz ifjúsági válogatottal Eb-ezüstöt szerző irányító a Volgográd mellett játszott a Kubany Krasznodarban, a német Halle Neustadtban, a francia Achenheim Truchtersheimben, valamint a fehérorosz Gomelben, amellyel két kupát és egy bajnoki címet ünnepelhetett. Gyivak 2021 óta szerepelt az asztraháni együttesben.

A tragédia azután történt, hogy a múlt héten egy isztambuli szálloda hatodik emeletéről kizuhanva hunyt el az olasz Igor Novara 18 éves röplabdázója, Julia Ituma.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik