Kézi: Portugália Hollandiában harcolta ki a vb-részvételt

Vágólapra másolva!
2022.04.17. 19:55
null
A portugálok kiénekelték a sajtot a hollandok szájából (Fotó: eurohandball.com)
A férfi kézilabda-világbajnokság selejtezője második körének visszavágóján az első meccs 33–30-as holland sikere után Portugália 35–28-ra győzött Hollandia ellen Eindhovenben, vagyis 2400 holland néző előtt harcolta ki a világbajnoki részvételt. A montenegróiak is fordítani tudtak: hazai pályán dolgozták le a görögökkel szembeni kétgólos hátrányukat, s nyerte héttel, így másodszor készülhetnek világbajnokságra.

 

Az első mérkőzésen Portugáliában 33–30-ra győztek a hollandok, ám a visszavágón nem tudták megtartani az előnyüket.

A vendégek ugyanis hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, és gyakorlatilag végig vezettek a mérkőzésen, már az első félidőben is megléptek öt góllal. A szünetig visszazárkóztak ugyan két gólra a hollandok, s a 15–17-es félidő után úgy tűnt, lendületbe jöttek, de csupán döntetlenig tudtak feljönni, s 19–19 után a portugálok rákapcsoltak, majd hétgólos győzelemmel harcolták ki történetük ötödik világbajnoki részvételét.

A portugálokhoz hasonlóan Montenegró is fordítani tudott: Bozso Andjelicsék kettővel kikaptak ugyan Görögországban az első mérkőzésen, de a visszavágón hamar ledolgozták a deficitet, s ők is végig előnyben játszottak – a görögöknek még egyenlíteni sem sikerült. A második játékrészben többször is egygólos közelségbe kerültek a vendégek, ám az utolsó negyedórában két 3–0-s rohammal hatra növelték előnyüket a hazaiak, akik nyolc góllal, 33–25-re nyertek.

Montenegró másodszor, a 2013-as torna után szerepelhet ismét világbajnokságon.

KÉZILABDA
VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK, FÉRFIAK
2. KÖR, VISSZAVÁGÓK

Hollandia–Portugália 28–35
(15–17)
Továbbjutott: Portugália, 65–61-es összesítéssel
Montenegró–Görögország 33–25 (16–12)
Továbbjutott: Montenegró, 56–50-es összesítéssel
Észak-Macedónia–Csehország 27–25

Továbbjutott: Észak-Macedónia, 51–49-es összesítéssel.

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK

Belgium Oroszország kizárása miatt már kijutott a jövő évi, lengyel, svéd közös rendezésű világbajnokságra.

MÁR VB-RÉSZTVEVŐ
Dánia (címvédő), Svédország (rendező), Lengyelország (rendező), Franciaország, Norvégia, Spanyolország, Bahrein, Irán, Katar, Szaúd-Arábia, a Koreai Köztársaság, Argentína, Brazília, Chile, Uruguay, Magyarország, Belgium, Horvátország, Izland, Szerbia, Németország, Portugália és Észak-Macedónia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik