Férfi kézi: fordulat, úgy tűnik, mégis marad a Vardar orosz tulajdonosa

Vágólapra másolva!
2019.05.12. 18:56
A macedón gol.mk információja szerint Szergej Szamszonyenko meggondolta magát, és a továbbiakban is támogatja a Vardar Szkopje férfi kézilabdacsapatát, még ha az elnöki posztot át is adja, a finanszírozásba pedig résztulajdonosként helyi cégek is bekapcsolódnak.

Mint ismert, az orosz üzletember április közepén közleményben tudatta, hogy az idény végeztével nem áll módjában tovább finanszírozni a Vardart, mert az már az egyéb vállalkozásai rovására menne, egyúttal felhívással élt a macedón befektetők felé, hogy vegyék át tőle a csapatot.Mint ismert, az orosz üzletember április közepén közleményben tudatta, hogy az idény végeztével nem áll módjában tovább finanszírozni a Vardart, mert az már az egyéb vállalkozásai rovására menne, egyúttal felhívással élt a macedón befektetők felé, hogy vegyék át tőle a csapatot.

Ezután a klub tiszteletbeli elnöke, Mihajlo Mihajlovszki arról számolt be, hogy több üzletemberrel is sikeresen tárgyalt, így pozitívan látja a jövőt. Közben a férficsapat a Mol-Pick Szeged kiejtésével bejutott a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe, míg az országban sokan biztosították támogatásukról a Vardart.

A gol.mk értesülése szerint mindezek meggyőzték Szamszonyenkót a maradásról, az orosz mecénás továbbra is a legnagyobb tulajdonos lesz, de nem az egyetlen, a finanszírozásba több helyi vállalkozás is beszáll, miközben Mihajlovszki veszi át az elnöki posztot. A hivatalos bejelentésre hamarosan sor kerülhet, csak még egy fontos cég beszállására várnak, amely nagyjából egymillió euróval egészítené ki a költségvetést.

A játékosokkal is már közölték a jó hírt, hogy nem kell a nyáron új csapatot keresniük, és a jövőben is hasonló célokért küzdhetnek a Vardarral. Az más kérdés, hogy többen már elkötelezték magukat más klubokhoz, így ha valóban rendeződik is a Vardar pénzügyi helyzete, nagy kérdés, milyen kerettel vághat neki a következő idénynek.

Szamszonyenko 2014-ben érkezett a Vardarhoz, amely az irányítása alatt két éve története legnagyobb sikerét érte el a Bajnokok Ligája megnyerésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik