Női kézi Eb: Remélem, belehajszolnak minket a győzelembe – Nze Minko

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.16. 11:46
null
A siófoki Estelle Nze Minko kiváló Eb-t tudhat maga mögött (Fotó: AFP)
A nyitó meccs után a döntőben is a házigazda Franciaország és az olimpiai bajnok Oroszország találkozik a női kézilabda Európa-bajnokságon. Tizennyolc nappal ezelőtt Jevgenyij Trefilov együttese bizonyult jobbnak, a finálé előtt azonban nagyon fogadkoztak a franciák, hogy megmutatják, fejlődtek azóta.

Az Eb első találkozóján az oroszok 26–23-ra legyőzték a franciákat, a mérkőzés után mindkét szövetségi kapitány már arról beszélt, elképzelhető, hogy a döntőben újra találkoznak. És így is lett, a mezőnyt elnézve egyértelmű, hogy ez a két csapat volt a legerősebb, a középdöntőtől mutatott formájukat elnézve még talán a norvégok szólhattak volna bele a végjátékba, ha nem rontják el előtte nagyon a csoportkört.

A francia csapat játékosait láthatóan nagyon feldobta, hogy első hazai világversenyükön szerepelhetnek, erről beszélt az egész tornán kiválóan játszó Estelle Nze Minko is:

Nagyon élveztük az eddigi meccseket, fantasztikus érzés volt hazai közönség előtt játszani, mindenhol telt ház fogadott bennünket. Őszintén remélem, hogy vasárnap őrült hangulat lesz, és belehajszolnak minket a győzelembe. Ez lesz a legnagyobb közönség, ami előtt valaha játszhattam” – mondta a Siófok 27 éves irányítója, aki elismerte, valamit ki kell találniuk az oroszok kulcsembere, Anna Vjahireva ellen.

„Mindkét csapat fejlődött az első meccs óta, meglátjuk, ki tanult többet az ott látottakból” – tette hozzá Nze Minko, aki folyamatosan kapja a buzdítást magyarországi csapattársaitól.

Rengeteg üzenetet kaptam a siófoki csapattársaimtól, minden meccsemet követték, és szurkoltak nekem. Nagyon jóleső érzés, hogy így támogatnak. Szorítok a román lányoknak is, hogy meglegyen nekik a bronzérem.”

Saját teljesítményével kapcsolatban szerényen csak annyit jegyzett meg, hogy szerinte az egész csapat kitett magáért, és ez a legfontosabb. Főleg a támadójátékuk meglepően jó azok után, hogy sokat szenvedtek vele az elmúlt időszakban.

Ha megnyerjük az aranyat, az lesz a legnagyobb siker az eddigi karrieremben” – zárta egy mosoly kíséretében.

Természetesen telt ház lesz az AccorHotels Arénában, így 15 ezer ember buzdíthatja a csapatokat, elsősorban persze a franciákat, de ez cseppet sem zavarja a korábbi győri Anna Szenyt. „Nem tartok a telt házas közönségtől. Ahogy elkezdődik a mérkőzés, úgyis csak Trefilovot fogom hallani.”

Az már az elődöntők párosításának kialakulásakor eldőlt, hogy új Eb-győztest avatnak, miután a legjobb négybe jutó csapatok közül korábban egyik sem végzett az élen. A franciák egyenesen az első Eb-döntőjükre készülnek, így bármi is lesz, mindenképpen az eddigi legjobb eredményüket érik el, míg az oroszok másodszor finalisták – 2006-ban kikaptak a döntőben a norvégoktól.

Két és fél évvel ezelőtt ugyanez a két csapat vívta a riói olimpia döntőjét, ahol a megelőző csoportkörhöz hasonlóan az oroszok diadalmasodtak. A franciák legutóbb a 2011-es világbajnokság negyeddöntőjében tudták tétmeccsen legyőzni az oroszokat.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
DÖNTŐ
17.30:
Oroszország–Franciaország (Tv:Sport1, élőben az NSO-n)
BRONZMÉRKŐZÉS
14.00:
Románia–Hollandia (Tv:Sport1)

AZ EB VÉGEREDMÉNYE
5. Norvégia
6. Svédország
7. MAGYARORSZÁG
8. Dánia
9. Montenegró
10. Németország
11. Szerbia
12. Spanyolország
13. Szlovénia
14. Lengyelország
15. Csehország
16. Horvátország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik