Női kézilabda: Imre Vilmos visszatér Dunaújvárosba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.24. 12:57
null
A nyártól Imre Vilmos klubmenedzser lesz Dunaújvárosban (Fotó: AFP)
Kovács Anna után biztosan távozik még három játékos a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiától a nyáron, de hárman érkeznek is a csapathoz.

 

 

Bulath, Oguntoye: Debrecen
Bulath Anita 2009-től 2011-ig a DVSC-ben játszott, így tagja volt a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő együttesnek is. Bajnoki és Magyar Kupa-meccsen eddig 180-szor talált a kapuba debreceni kézilabdázóként. „Nagyon örülök, hogy újra Loki-játékos lehetek, nagyon szép emlékeim vannak Debrecenből. A cél az, hogy a DVSC újra európai kupában szerepeljen, és ehhez szeretnék én is hozzájárulni. Számomra roppant szimpatikus a debreceni közeg, már várom a visszatérést” – nyilatkozta a klub honlapján.

Oguntuye Viktória tagja volt a Dunaújváros 2016-ben EHF-kupa-győztes együttesének, s Kim Rasmussen szövetségi kapitány idén is meghívta a magyar válogatott bő keretébe. „Remek edzővel, csodálatos közönség előtt, nagy célokért játszhatok majd a Lokiban. A csapat jelentős részét ismerem, s úgy érzem, jó közösségbe kerülök majd” – mondta a váltásról.

Már februárban kiderült, hogy a jelenleg a Dunaújváros női kézilabdacsapatát erősítő Kovács Anna a nyártól Debrecenben folytatja a pályafutását, a klub kétéves szerződést kötött a válogatott jobbátlövővel.

Az újvárosiak szombaton a hivatalos honlapjukon bejelentették, hogy a következő szezonban Bulath Anita és Oguntoye Viktória is távozik, mindketten a Debrecenbe igazolnak, míg Takács Dusmátának utánpótlásedzői állást kínáltak.

Franciaországi kölcsönszerződése befejeztével a nyáron visszatér Csapó Kyra, a Metz kapusa, míg a dunaújvárosi nevelésű, 28 éves, 31-szeres válogatott balszélső, Erdősi Ildikó Siófokról költözik vissza. A beálló posztra szintén egy fiatal, már a válogatottban is bemutatkozó játékos, a Debrecenből érkező 23 éves Sirián Szederke szerződik Dunaújvárosba.

„Több játékosunk, így Cifra Anita és Camila Micijevic is hosszabbított, Csapó Kyra Metzből, Erdősi Ildikó Siófokról tér vissza Dunaújvárosba, és természetesen sok szeretettel várjuk Sirián Szederkét is, aki nagyon tehetséges, nem véletlenül mutatkozhatott már be a felnőttválogatottban is. Monori Orsolya sérülése és Bulath Anita távozása miatt a szakvezetés tárgyal egy belső poszton használható játékossal is, vele közel a megállapodás, ahogy lezárjuk, természetesen erről is értesítjük szurkolóinkat” – nyilatkozta a klub ügyvezetője, Szemenyei István.

Nemcsak a felnőttcsapat keretében, hanem a szakmai stábban is lesz változás, árulta el az ügyvezető.

„Horváth Tibor távozik az irodavezetői posztról, az ő feladatkörét szétosztjuk a stáb tagjai között, illetve Imre Vilmos klubmenedzseri pozíciót fog betölteni egyesületünknél. Az ő feladatai között szerepel majd a szakmai munka segítése, tartja majd a kapcsolatot a szövetséggel, a ligával, igyekszik segíteni a tehetséges játékosok felkutatásban is. Az ő kvalitásait ismerjük, ráadásul egy újabb, dunaújvárosi kötődésű szakembert hozunk haza, ez is nagyon fontos szempont volt Imre Vilmos tudása, tapasztalata és kapcsolatrendszere mellett” – tette hozzá Szemenyei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik