Női kézi: újabb váltás, kétszeres vb-győztes a Vardar élén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.09. 17:00
A Vardar Szkopje női kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy a jövőben Irina Gyibirova, leánykori nevén Irina Poltorackaja lesz a csapat vezetőedzője.

A Vardar férficsapatát erősítő Timur Gyibirov felesége játékosként kétszeres világbajnok és olimpiai ezüstérmes, illetve ötszörös orosz bajnok, kétszeres BL-győztes és egyszeres dán bajnoki aranyérmes, valamint EHF-kupa-győztes is volt.

Irina Gyibirova ezúttal edzőként bizonyíthat a Vardar kispadján, miután David Davis a Metz ellen elszenvedett súlyos – 42–28-ra nyertek hazai pályán a franciák –vereséget követően távozik. Érdekesség, hogy ez már a második edzőváltás a macedónoknál, hiszen az FTC elleni BL-nyitány (27–27) után Indira Kasztratovicsnak is mennie kellett.

A klub közleménye szerint Ace Sztankovszki segítőként marad a női csapat mellett, míg David Davis saját kérésére visszatér a Vardar férficsapatához, ahol a korábbiakhoz hasonlóan Raúl González munkáját segíti majd.

A Vardar szombaton, a BL-középdöntő utolsó fordulójában a német Thüringer HC-t fogadja, a csoportelsőséghez azonban az előtte egy ponttal a csoport élén álló, a Buducsnoszt Podgoricát ellen a Népligetben pályára lépő FTC pontvesztésére is szüksége van.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik