Férfi kézi: NB I-es maradhat az ETO, átalakuló csapattal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 11:46
Papíron kiesett az első osztályból az ETO-SZESE férfi kézilabdacsapata, ám várhatóan a következő szezonban is NB I-es marad – derül ki a kisalfold.hu-n megjelent cikkből. A győriek élvonalbeli tagsága, úgy tűnik, elsősorban az anyagiaktól függ.

A győri csapat utolsóként fejezte be a pontvadászatot, pedig a télen még edzőt is cserélt: a spanyol Magi Serrát Rosta Miklós váltotta. Az eredmények nem igazolták a lépés helyességét, ettől függetlenül Hoffmann László elnök továbbra is úgy véli, akkor az volt a helyes lépés, s ma sem tenne másként.

„Úgy gondolom, ez a keret ennél többre volt hivatott, mint hogy utolsó legyen. Sajnos elsősorban a rutin hiányzott szinte minden területen. Utólag be kell látni, egyik edző sem volt ideális ehhez a kerethez, ugyanakkor Rosta Miklós munkájával, hozzáállásával elégedettek vagyunk, ezért most az a legfontosabb, hogy olyan keretet hozzunk össze, amely minden szempontból összeillik az edzővel” – mondta Hoffmann László a megyei portálnak, és kitért a pozitívumokra is.

„Három éve kezdődött el ez a projekt, a második végén kiharcoltuk a feljutást. Már akkor is látszott, de az NB I-ben egyértelművé vált: a férfi kézilabdacsapat érdekli a győri embereket, hiszen még akkor is elég jó nézőszámokat tudtunk felmutatni, amikor már eldőlt, hogy utolsók leszünk. Ezenfelül azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy három éve ötven fiúgyerek kézilabdázott, ma pedig már ötszáz. Amit viszont rossz volt megtapasztalni: még ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy komolyabb tőkét irányítsunk a klubhoz. Pedig a munka és a sport, a tanulás és a sport köré kialakított koncepciónk sokak számára szimpatikus. Nagy kár, hogy éppen a játékosok körében nem volt annyira elfogadott, mintha többen még mindig nem hinnék el, hogy ez működőképes modell. Európában nagyon sok helyen van így” – folytatta a sportvezető, majd hozzátette: a jelenlegi keret nagyrészt kicserélődik.

„Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert hivatalos versenykiírás még nincs, de liga- és elnökségi szinten már eldőlt, hogy a Veszprém és a Szeged SEHA-liga-szereplése miatt nem lesz kieső. Addig azonban, amíg erről nincs a kezünkben dokumentum, nem jelenthetjük ki, hogy NB I-esek maradunk, így nehéz a kiszemelt játékosokkal is tárgyalni. Ráadásul ez most már kőkemény pénzkérdés is. Erősebb csapat kell, mint amilyen az idei volt, annak ellenére, hogy kiesni ezzel sem szabadott volna. Két játékosnak van még élő szerződése, Németh Gábornak és Terenyi Zoltánnak, de velük is beszélünk a folytatásról. Mindenki más szabaddá válik. Van, akit marasztalunk, és van, akit nem. A legfontosabb azonban az, hogy az anyagi hátteret biztosítsuk. Ez az egyik legnehezebb, ám optimista vagyok. Remélem, két-három héten belül eldől a sorsunk, mert nem szabadna ezt a lehetőséget elszalasztani” – mondta végezetül Hoffmann László.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik