Kézilabda: Böhn attól tart, már csak hetei vannak hátra

Vágólapra másolva!
2014.01.27. 07:21
Egyre rosszabb állapotban van Karl Erik Böhn: a leukémiával küzdő norvég kézilabda-szakember a Blikknek nyilatkozva elmondta, úgy érzi, már csak hetei vannak hátra.

„Sajnos egyre rosszabbul érzem magam. A rendszeres vérvizsgálatok eredményei fokozatosan rosszabbodnak. Napról napra kevesebb oxigént szállít a vérem, s ez meglátszik az állapotomon is. Egyre fáradékonyabb vagyok, előfordult már, hogy belázasodtam, s éjszakára is bent kellett maradnom a kórházban – mondta Karl Erik Böhn. – Speciális diétát kell követnem, emellett különböző kezeléseket, gyógyszereket kapok. Az orvosok mindent megtesznek, több eljárást ajánlottak már, volt olyan, amelyet nem vállaltam, mert túl kockázatos lett volna. Nem tudom, mennyi idő adatik még meg nekem, de úgy érzem, már csak néhány hetem lehet hátra, azt szeretném kihasználni.”

A magyar női kézilabda-válogatottal szövetségi kapitányként Európa-bajnoki bronzérmet szerző szakvezetőnél 2013 januárjában diagnosztizáltak leukémiát, majd csontvelő-átültetésen is átesett, de decemberben gyógyíthatatlannak minősítették betegségét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik