Goluza: Úgy kellett élnünk itt, Dániában, mint az állatoknak

Vágólapra másolva!
2014.01.25. 07:15
null
Slavko Goluza kissé felkapta a vizet (Fotó: Action Images)
Hajszál híján botrányba fulladt péntek éjjel a dániai Herningben a Dánia–Horvátország (29–27) férfi kézilabda Eb-elődöntőt követő sajtótájékoztató.

 

Slavko Goluza, a horvát férfi kézilabda-válogatott könnyeivel küszködő szövetségi kapitánya döbbenetet keltő, dörgedelmes nyilatkozatot tett csapata Dánia ellen elvesztett Eb-elődöntője után.
„A dánok mindent elkövettek, hogy vasárnap megszerezhessék az aranyérmet, miközben nekünk úgy kellett élnünk itt, Dániában, mint az állatoknak – mondta Goluza, a volt veszprémi játékos teljesen kikelve magából. – Össze sem tudom számolni, mennyit kellett utaznunk, hányszor váltottunk szállodát az utóbbi két hétben, amikor három városban játszottuk a mérkőzéseinket, miközben a dán csapat végig ugyanabban a kényelmes hotelben lakott, ugyanabban a csarnokban játszott. Mi csak csütörtök este tudtunk először nyugodtan aludni.”

A horvát kapitány az elődöntő német bíróit is szokatlanul élesen bírálta.

„Négy éve megesküdtem, hogy soha többé nem foglalkozom a bírókkal, de sajnos nem tudom megtartani az ígéretemet – folytatta Ulrik Wilbek dán kapitány és a teljes nemzetközi szaksajtó füle hallatára Goluza. – Nem hagyhatom szó nélkül, hogy a játékosaim úgy hullottak a pályán, mint a tekebábuk, pedig nem teke-, hanem kézilabdameccsen voltunk.”

A horvátok balátlövője, a párizsi Jakov Gojun ráerősített edzője szavaira.

„Szégyenletes, ami a pályán történt, ez a sport meggyalázása” – fogalmazott a játékos.
Ulrik Wilbek szinte szóhoz sem jutott a megdöbbenéstől, majd röviden kommentálta kollégája és a horvát játékos szavait.

„Ezek nem sportszerű szavak, ez életem legrosszabb sajtókonferenciája – mondta. – Amikor mi a Horvátországban rendezett vébén játszottunk, egy szót sem szóltunk a játékvezetőkről.”

Amikor a sajtótájékoztató a végéhez közeledett, az érzelmi kitörések valamelyest csitultak, és Goluza végül bocsánatot kért, mondván, forró fejjel, az indulataitól vezérelve beszélt. Gojun pedig annyit fűzött hozzá, hogy a vasárnapi bronzmérkőzésen mindent megtesznek, hogy szeretett hazájukat méltón képviseljék és győzelmükkel örömet szerezzenek népüknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik