Férfi kézilabda: edzője szerint Gál jobban illik a Zagrebbe, mint Löke

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.02.26. 20:08
Címkék
Senjanin Maglajlija, a CO Zagreb férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője a Balkan Handball nevű internetes újságnak adott nyilatkozatában a magyar válogatott Eb-n mutatott teljesítményéről és Gál Gyuláról is beszélt.

„Számomra az Európa-bajnokságon két csapat kifejezetten kellemes meglepetést szerzett az első körben. Ez a szlovén és a magyar válogatott volt. A magyarok két vállra fektették a franciákat, nyert meccset kiengedve a kezükből, azután viszont teljesen szétestek, és a végén nem is jutottak tovább a csoportjukból” – mondta a CO Zagreb edzője.

Maglajlija, aki hajdanán válogatott beállós volt, kitért arra a kérdésre is, hogy jelenleg ki a világ legjobbja.

„Igor Vori az utolsó néhány évben a világ legjobbja, és nagyon sajnálom, hogy nem maradt Zágrábban. Kétszázkét centiméter magas, de a stílusa olyan, mint amilyen az enyém volt, pedig én mindössze száznyolcvanhét centi vagyok. Támadásban nagyon nehéz megállítani, védekezésben pedig hatalmas területet eltakar, emellett használható az öt egyes és a három kettő egyes formációban is.

Hamburgba távozása után megvásároltuk a norvég Frank Lökét, aki remek támadó, a klasszikus skandináv iskolából, de érte az átlövőknek rengeteget kell dolgozniuk. Azt vártuk, hogy tavasszal teljesen beilleszkedik a csapatba, viszont eltiltották kilenc hónapra. Ezek után leigazoltuk Gál Gyulát, akinek a játéka sokkal jobban kedvez a mi átlövőinknek. Az ő játéka sokkal közelebb áll a mi iskolánkhoz és felfogásunkhoz, így Lökét kölcsönadtuk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik