Kilenc gól mínusz Nordhornból: támadójáték nélkül nem megy

Vágólapra másolva!
2009.03.29. 18:39
Elsősorban gyenge támadójátéka miatt nehezen ledolgozhatónak tűnő, kilencgólos hátrányt szedett össze a Pick-Szeged a Nordhorn ellen a férfi kézilabda KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén.Matics lemondott.
Még Andjelkovicsnak ment a legjobban a támadójáték a szegediek közül – de ez túl kevésnek bizonyult
Fotó: Szabó Miklós (archív)
Még Andjelkovicsnak ment a legjobban a támadójáték a szegediek közül – de ez túl kevésnek bizonyult
Még Andjelkovicsnak ment a legjobban a támadójáték a szegediek közül – de ez túl kevésnek bizonyult
Fotó: Szabó Miklós (archív)
Még Andjelkovicsnak ment a legjobban a támadójáték a szegediek közül – de ez túl kevésnek bizonyult

Nem hagyhatta el boldogan a nordhorni csarnokot a tucatnyi (de elutazásával nem „tucatteljesítményt nyújtó”) szegedi drukker: a német csapat hazai pályán magabiztosan verte meg a Pick-Szegedet a KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A szegediek 2–1-re vezettek először, majd 5–4-nél utoljára. A Nordhorn ekkor egymásután négyszer is betalált, svéd válogatott kapusuk, Peter Gentzel pedig fontos védésekkel járult hozzá a német csapat jó sorozatához. A Picket több kiállítással is sújtották a román játékvezetők, ráadásul Gentzel továbbra is lehúzva tartotta a rolót. A szegediek kifejezetten rosszul támadtak, s e három tényezőt egyszerrenem bírta el a magyar csapat.

A Nordhorn, élve a kiállítások és a hétméteresek nyújtotta lehetőséggel, a félidő végére elhúzott, és szünetben 18–12-re vezetett – nem sok jót ígért ez a második játékrészre.

A fordulás után sem tudta orvosolni a Pick legnagyobb gyengeségét: továbbra is tétova és gyenge volt támadójátéka. A Nordhorn ahhoz túl jó csapat, hogy ezt ne használja ki: a németek tulajdonképpen simán tartották 4-6 gólos előnyüket.

Sztojkovics hihetetlen magabiztossággal célzott a mezőnyből, mínusz hétnél pedig Vladan Matics kikérte második idejét is. Rövid hatása volt: Krivokapics közelebb hozta a Szegedet, viszont a szintén remeklő Myrhol gyorsan visszaállította a különbséget.

A szegediek kapuscserével próbálkoztak az utolsó tíz percre, de nem ez, hanem a feljavult védekezés segített: hét perccel a vége előtt öt gólra jött fel a Pick. Sztojkovics kiállítása megadta a lehetőséget a további felzárkózásra, de a Szeged ezzel sem tudott mit kezdeni, sőt, a horvát Goran Sprem két góljával már nagyon eltávolodtak a mindössze hét mezőnyjátékost forgató németek.

Sprem „jutalmul” az 58. percben egy kiállítást is összeszedett, de Gentzel bravúrokkal segített a Nordhornnak az előny őrzésében. Egy perccel a vége előtt időt kértek a hazaiak, akik a végén is jobban koncentráltak – Myrhol az utolsó másodpercben lőtt újabb gólt. A Pick súlyos, kilencgólos vereséget szenvedett, és nagyon nehéz dolga lesz hazai pályán, ha ki akarja harcolni a továbbjutást.

A mérkőzés után lemondott Vladan Matics, a szegediek edzője.

FÉRFI KÉZILABDA KEK, NEGYEDDÖNTŐ

1. MÉRKŐZÉS
HSG NORDHORN (német)–PICK-SZEGED 34–25 (18–12)
Nordhorn, 2150 néző. V.: Cirligeanu és Bejinariu (románok)
Nordhorn: GENTZEL – Verjans 2, Weinhold 4, Szűcs 3, MYRHOL 6, Karlsson 1, SPREM 9/1. Csere: SZTOJKOVICS 9/5. Ola Lindgren.
Pick Szeged: Puljezevics – Ghionea, Laluska 1, Herbert, ANDJELKOVICS 5, Oszmajics 1, Zvizej 3 (1). Csere: Marjanac (kapus), Krivokapics 6 (1), Zubai 1, Petrea 3, Nenadics 4, Katzirz, Vancsics 1. Edző: Vladan Matics.
Kiállítások: 12, ill. 16 perc.
Hétméteresből: 6/6, ill. 4/2.
További eredmények
Valladolid (spanyol)–HCM Constanta (román) 38–23 (19–11)
Amicitia Zürich (svájci)–Metalurg Szkopje (macedón) 31–29 (16–10)
Később
Kadetten Schaffhausen (svájci)–Boszna Szarajevo (bosnyák) 18 ó
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik