Ezúttal végig koncentrált a Szeged, így simán jutott a nyolc közé

Vágólapra másolva!
2009.02.21. 19:03
A Pick-Szeged 28–19-re nyert hazai pályán a Dunaferr ellen a férfi kézilabda KEK nyolcaddöntőjének visszavágóján, ezzel ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett négygólos hátrányát, és bejutott a negyeddöntőbe. A Tisza-parti gárda elsősorban a remekül védő Puljezevics Nenadnak és a Dunaferr kapuja előtt remeklő Valentin Ghioneának köszönheti sikerét.
Puljezevics Nenad megbabonázta a dunaferres játékosokat
Fotó: Mirko István
Puljezevics Nenad megbabonázta a dunaferres játékosokat
Puljezevics Nenad megbabonázta a dunaferres játékosokat
Fotó: Mirko István
Puljezevics Nenad megbabonázta a dunaferres játékosokat


Fontos meccs volt, amit az is jelzett, hogy a sérüléssel bajlódó játékosok vállalták a játékot, bár főszerepet nem kaptak az elején.

Az első percek kapkodó játéka után a Pick-Szeged a felépülő Luka Zvizej és Danijel Andjelkovics nélkül is magához ragadta a kezdeményezést. Ebben nagy szerepe volt Puljezevics Nenadnak – aki a mérkőzés előtt átvette az MKSZ díját, amely 2008 legjobb férfi kapusának járt –, a szerb származású kapus ugyanis már a 6. percben kivédte Bajusz Sándor büntetőjét (ez az első meccsen egyszer sem sikerült neki).

A hazaiak a 10. percben 5–3-ra vezettek, a gólokon szépen megosztoztak, a vendégek nem találták a szegedi védekezés ellenszerét, így Predrag Petljanszki, a Dunaferr mestere negyed óra után, 9–4-es állásnál időt kért.

Ezt követően magához tért a vendégcsapat, Marko Bagarics mellett Miss Zoltán és Törő Szabolcs is betalált, csökkenteni azonban nem sikerült a hátrányt, mivel a Tisza-partiak jobb oldala nagyon belelendült, Valentin Ghionea és Laluska Balázs egymás után lőtte a gólokat.

A félidőben így 15–9-et mutatott az eredményjelző, azaz a Pick játékosai érezhették ekkor továbbjutónak magukat.

A második félidőt sem vették félvállról Vladan Matics fiai – úgy látszik, tanultak az első mérkőzésen történtekből –, mert bár az első gólt a szünet után Sándor Ákos szerezte, ezután sorozatban háromszor a Dunaferr hálójába került a labda, kezdett tehát elhúzni a Szeged.

A vendégek megpróbálkoztak az első találkozón sikert hozó nyitott védekezéssel, de most ez sem bizonyult hatásosnak. Ghionea továbbra is parádés formában kézilabdázott, a másik szegedi szélső, Vadkerti Attila találatával pedig a 39. percben először volt tíz gól a két csapat között (21–11).

Milorad Krivokapics ugyan hetest hibázott, de Puljezevics olyan szenzációsan védett, hogy ez is bőven belefért a hazaiaknak. Az utolsó öt percben a Dunaferr játékosai megpróbáltak utolsó erejüket összeszedve faragni hátrányukból, és 25–17-re fel is jöttek, többre azonban nem voltak képesek, a vége 28–19 lett, így a Pick összesítésben öt góllal megnyerte a két magyar csapat párharcát.


FÉRFI KÉZILABDA KEK

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Pick-Szeged–Dunaferr 28–19 (15–9)
Szeged, 2500 néző. Vezette: Pavicsevics, Vujisics (montenegróiak)
Pick-Szeged: Puljezevics – Ghionea 10, Laluska 3, Herbert, Katzirz 2, Petrea 4, Vadkerti 2. Csere: Andjelkovics 1, Nenadics 1 (1), Zvizej, Zubai Sz. 2, Krivokapics 3 (1). Edző: Vladan Matics.
Dunaferr: Mikler – Törő 2, Bagarics 3, Grebenár 1, Rosta M., Ancsin 2, Miss 3 (1). Csere: Stochl (kapus), Kemény, Nagy K. 2, Zubai G., Szalafai 3, Sándor 2, Bajusz 1. Edző: Predrag Petljanszki.
Kiállítás: 12 ill. 6 perc
Hétméteres: 4/2 ill. 3/1
Az eredmény alakulása: 6. p. 2-1, 11. p. 6-3, 15. p. 9-4, 19. p. 11-6, 24. p. 14-7, 35. p. 18-10, 42. p. 22-11, 46.p. 23-12, 54. p. 24-15, 59. p. 27-18.
Továbbjutott: a Pick-Szeged 57–52-es összesítéssel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik