Győzelemmel zárta első szerbek elleni meccsét a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2008.12.29. 19:44
Világbajnoki felkészülési mérkőzésen 29–28-as győzelmet aratott a magyar férfi kézilabda-válogatott Szerbia ellen. Az első félidőben (egy hosszúra nyúló magyar gólcsend következtében) döntetlen volt az állás, a második játékrészben azonban a Gál Gyula és Iváncsik Gergő vezette csapat a maga javára döntötte el a találkozót.
Katzirz Dávid is hozzátette a magáét a szerbek elleni sikerhez
Fotó: Czagány Balázs
Katzirz Dávid is hozzátette a magáét a szerbek elleni sikerhez
Katzirz Dávid is hozzátette a magáét a szerbek elleni sikerhez
Fotó: Czagány Balázs
Katzirz Dávid is hozzátette a magáét a szerbek elleni sikerhez

Hétfő este felkészülési mérkőzésen találkozott egymással a magyar és a szerb férfi kézilabda-válogatott. Noha a találkozó történelmi alkalom volt, hiszen a két csapat még soha nem játszott egymás ellen, mégsem az eredmény volt a fontos – hiszen Hajdu János legénysége a januári, horvátországi világbajnokságra készül.

A meccs jól indult magyar szempontból, ugyanis jól fejeztük be a támadásokat, míg Liszkai Szilveszter is magabiztosan védett, így 6–2-es vezetésre tett szert a magyar csapat. A félidő felénél megtört a lendület, és a szerb válogatott percei következtek. 7–7-nél még egyenlő volt az állás, de egy tizenegy perces magyar gólcsend következtében máris a vendégeknél volt az előny.

A szünet előtt azonban magára találtak a mieink, Tubics és Katzirz góljaival döntetlenre mentették az állást, így 12–12-vel mehettek pihenni a csapatok. A fordulás utáni első öt percben fej-fej mellett haladt a két fél, de ezt követően újra magyar előnynek tapsolhattak a balatonfüredi nézők: Iváncsik Gergő és Gál Gyula vezetésével meglépett a válogatott, az utolsó tíz perc 26–21-es hazai vezetéssel kezdődött.

A végjáték mégis izgalmasan alakult, az utolsó percre már csak egy gól volt a magyar csapat előnye, de ezt sikerült a lefújásig megtartani – a hétfő esti találkozó 29–28-as magyar győzelemmel ért véget.

Igaz, hogy a különbség mindössze egy gól, de a játék képe alapján a mieink megérdemelt sikert arattak, főleg annak ismeretében, hogy nagyon sok, itthon játszó játékos kapott lehetőséget a szövetségi kapitánytól.

A két együttes holnap ismét megmérkőzik egymással, a veszprémi kézilabdagála keretein belül.

FÉRFI KÉZILABDA

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–SZERBIA 29–28 (12–12)
Balatonfüred, 1200 néző. V: Horváth P., Marton
MAGYARORSZÁG: LISZKAI – Gulyás P. 3, Grebenár 2, Ilyés 3, GÁL 9, Katzirz 3, Törő 1. Cs: Tóth K. (kapus), Balogh Zs., Herbert 1, Iváncsik T. 1, IVÁNCSIK G. 6 (4), Schuch. Szövetségi kapitány: Hajdu János
SZERBIA: Marjanac – Tubics 5 (2), Szcepanovics 2, Mitrovics 5, Vilovszki 1, Rnics, MARKOVICS 7 (2). Cs: Perisics (kapus), Beljanszki, MARKEVICS 5, Ilics, Kekezovics 2, Vukasz 1. Szövetségi kapitány: Jovica Cvetkovics
Az eredmény alakulása. 7. p.: 4–1. 9. p.: 6–2. 23. p.: 7–10. 33. p.: 14–14. 40. p.: 19–16. 45. p.: 23–18. 50. p.: 25–20. 54. p.: 27–24
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik