Férfi kézi-vb: csapatkapitánya nélkül jön chilei riválisunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.28. 10:03
null
Érzékeny veszteség a chileieknek: Oneto lemarad a vb-ről (Fotó: lanacion.cl)
Az együttes csapatkapitánya, Marco Oneto nélkül vesz részt a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon a chilei válogatott, a mieink dél-amerikai csoportriválisa.

 

„Gondjaink voltak a rehabilitációjával, amely jelenleg is tart, és még a világbajnokságra sem lenne teljesen egészséges – nyilatkozta Mateo Garralda szövetségi kapitány Onetóról. – Túl sok kockázattal járna a játéka, hiszen nincs tökéletes állapotban.”

A Wisla Plock 34 éves beállósa a chileiek válogatottsági rekordere, pályafutása során egy szezont Veszprémben is lehúzott. A dél-amerikaiak keretében döntő többségében Európában légióskodó játékosokat találunk.

Chile sorozatban a negyedik világbajnokágára készül, 2011-ben a 22., 2013-ban és 2015-ben egyaránt a 23. helyen végzett. A csoportkörben 15 találkozót játszott, 14 vereség mellett csak egy alkalommal, Szlovákiával ikszelt (29–29). Az alsóházi rájátszásokban mindhárom vb-n egy győzelmet aratott és egy vereséget szenvedett.

A magyar válogatott a csoportkör 3. fordulójában, január 16-án találkozik Chilével. Előtte a németekkel (jan. 13.) és a horvátokkal (jan. 14.), utána Szaúd-Arábiával (jan. 18.) és Fehéroroszországgal (jan. 20.) játszunk.

CHILE VB-KERETE
kapusok:
Felipe Barrientos (Italiano BM), René Oliva (Ovalle BM), Felipe García (Zagnos Hentbol Kulubu, török)
balszélsők: Harald Feuchtmann (DJK Waldbüttelbrunn, német), Sebastián Ceballos (BM Zamora, spanyol)
baloldali átlövők: Erwin Feuchtmann (SG Westwien, osztrák), Diego Reyes (BM Alarcos, spanyol), Victor Donoso (Montélimar-Cruas, francia)
irányítók: Emil Feuchtmann (Wacker Thun, svájc), Cristián Moll (Sant Joan, spanyol)
beállók: Esteban Salinas (BM Benidorm, spanyol), Javier Frelijj (BM Inter), José Luis López (Unión Machalí)
jobboldali átlövők: Rodrigo Salinas (Chartres Metropole28, francia)
jobbszélsők: Pablo Baeza (USAB), Erik Caniu (BM Luterano)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik