Folytatódik a tendencia: Kenyeres Fanni a román Constantába tart

Vágólapra másolva!
2008.07.11. 21:28
A Fehérép-Alcoából - a kapus Fekete Csilla után - a volt válogatott Kenyeres Fanni is a román Tomis Constantába tart. A klasszis balszélső elmondta, az ajánlata kitűnő, a legtöbb kérdésben már meg is egyezett új kenyéradóival, de kétéves szerződését csak a jövő héten írja alá.
Kenyeres Fanni Romániában rendezheti be új otthonát
Fotó Meggyesi Bálint (archív)
Kenyeres Fanni Romániában rendezheti be új otthonát
Kenyeres Fanni Romániában rendezheti be új otthonát
Fotó Meggyesi Bálint (archív)
Kenyeres Fanni Romániában rendezheti be új otthonát

"Másfél hónapja érkezett az első, engem is kissé meglepő hír, hogy szóba kerültem a román Constantában, amely az utóbbi három évadban a Challenge-kupában szerepelt, a tavasszal a negyeddöntőig jutott” - mondta a 29 éves Kenyeres Fanni, aki 35-ször játszott a válogatottban.

„Az ajánlóm volt csapattársam, Fekete Csilla volt, aki végül össze is hozta a tárgyalásokat új klubom vezetőivel. Nagy várakozással tekintek a következő két évad elé, hiszen a román kézilabdáról és főleg az ottani női klubokról mostanában sok-sok pozitív információ érkezik, míg a Fehérváron töltött szép éveim lassan a feledés homályába vesznek. Ezzel nem is kívánok többé foglalkozni" – folytatta a játékos.

„Ezekben az órákban már éppen csomagolok, mert a hét végén utazom Constantába, ahol a csapat néhány napon belül megkezdi a gyakorlást a következő idényre."

A vb-bronzérmes (2005) és EHF-kupa-győztes (2005) Kenyeres Fanni a Bp. Spartacus és a Vasas után 2001-ben választotta Fehérvárt. Tavaly októberben került nézeteltérésbe a klub vezetőivel, majd távozott is az egyesületből, de erről egyik fél sem kívánt beszélni.

Azóta csak tanulmányaival, vizsgáival foglalkozott, bár választhatott volna új csapatot. Az utóbbi hetekben gondolta meg magát, s ősztől a Tomis Constanta mezét viseli. A kikötőváros csapata legutóbb 5. lett a 14 csapatos bajnokságban.

A válogatott keret tagjai közül az idén szegődött román klubba az újvárosi Borbás Rita (Valcea), a debreceni Szűcs Gabriella (Valcea), a ferencvárosi Juhász Gabriella (Brasov), valamint a hódmezővásárhelyi Borbély Zsanett és Jenőfi Katalin (mindkettő Otelul Galati).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik