Öt mérkőzés után is makulátlan a mérleg, megvan a csoportgyőzelem

Vágólapra másolva!
2007.11.17. 18:12
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája H csoportjának ötödik játéknapján a Pick Szeged magabiztos játékkal, a mérkőzést az elsőtől az utolsó percig kézben tartva legyőzte a szlovén Velenjét, ezzel megőrizte a százszázalékos mérleget és bebiztosította a csoportgyőzelmet.
Puljezevics Nenad  parádézott
NS-archív
Puljezevics Nenad parádézott
Puljezevics Nenad  parádézott
NS-archív
Puljezevics Nenad parádézott

A makulátlan mérleggel büszkélkedő, csoportja élén álló Pick Szeged azt a Velenjét fogadta, amely három győzelme mellett a találkozó előtt egyetlen egy vereséget számlált. Épp a Tisza-partiak páholták el a szlovén együttest.

A mérkőzés végkimeneteléről sokat sejtetett, hogy már az odavágón tizenkét találat volt a két csapat közti különbség. A félidő derekán 8-5 állt a táblán, egy pillanatig sem forgott veszélyben a hazai siker, az első pillanattól kézben tartotta a találkozót a házigazda.

A 22. perc szegedi emberhátránynál Puljezevics büntetőt fogott, ziccert hárított, a túloldalon Bajusz gólt lőtt, így egy helyett három volt közte (11-8). A hétméteresek hárításának specialistája a következő percekben további két alkalommal igazolta hírnevét, valamint átlövések, ziccerek tömkelege akadt el benne. Harmincpercnyi játék után négy góllal járt előrébb a vendéglátó (15-11).

A folytatásban sem változott lényegesen az összecsapás forgatókönyve, a látványos, és ami ennél is fontosabb, hatékony támadójátékkal, és határozott, kemény védekezéssel előrukkoló Tisza-partiak kiszolgálták az újszegedi sportcsarnokot megtöltő lelkes publikumot.

"Tartottam a mérkőzéstől, ám Puljezevics bravúros teljesítménye gyorsan megnyugtatott. Kitűnően helyettesítette a sérült Vladimir Oszmaicsot. Célunk változatlan, veretlenül szeretnénk befejezni a csoportmérkőzéseket" - mondta Vladan Matics a lefújás után.

"A velenjei 17–29 után nem voltak vérmes reményeink csoportunk legjobbjának otthonában. Gondot okozott, hogy cserejátékosaim mérsékelt teljesítményt nyújtottak. Öröm az ürömben, hogy a Szarajevó veresége miatt az utolsó forduló eredményétől függetlenül mi is továbbjutottunk" - értékelt Ivica Obrvan, a vendégek mestere.

Egy hét múlva a Breszt Meskov látogat Szegedre, sok jóra nem számíthat az eddig nyeretlen fehérorosz alakulat. Ötből öt, hibátlan mérleg, biztos továbbjutás. A magyar bajnokság címvédője szenzációsan menetel az elsőszámú európai kupaküzdelemben.

A szegediek teljesítették a küldetést, most már a nehéz, de nem kilátástalan helyzetben lévő Veszprémen a sor. A magyar bajnokság ezüstérmese Celjében vív a továbbjutás szempontjából roppant fontos mérkőzést vasárnap.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

H-CSOPORT, 5. FORDULÓ:
Pick Szeged-Velenje (szlovén) 30-23 (15-11)
Szeged, 3000 néző
V: Franco, Rodriguez (spanyolok)
SZEGED: PULJEZEVICS - Ghionea 3, Djurkovics 2, Herbert, BAJUSZ 6 (1), ANDJELKOVICS 3, ZVIZEJ 7. Csere: Morjanac (kapus), KRIVOKAPICS 4, Petrea, Sutka, Bendó 1, Vadkerti 1, Stamate 3
VELENJE: Seier - BASKIN 5 (2), Kavas 3, Mlakar 1, VUKOVIC 4, Blazsevics 2, Sovic 3. Csere: Skokk (kapus), Reznicek, Sirk 2, Ostir, Tamse, Dobersek 3 (2), Gaustschi
Az eredmény alakulása. 6. p.: 3–1. 9. p.: 5–2. 13. p.: 7–3. 17. p.: 8–6. 20. p.: 9–8. 27. p.: 12–9. 35. p.: 19–12. 41. p.: 21–13. 47. p.: 23–17. 52. p.: 26–19. 57. p.: 27–21
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 7/4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik