Légiósok nélkül a Skaliczki-csapat, főszerepben a fiatalok

Vágólapra másolva!
2007.06.01. 10:30
A Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott előbb pénteken Győrben, majd vasárnap Dabason játszik felkészülési találkozót Svájccal. Skaliczki László szövetségi kapitány ezúttal a fiataloknak ad bizonyítási lehetőséget, a légiósok csak a jövő héten csatlakoznak a kerethez.
Skaliczki László szövetségi kapitány a svájciak ellen lehetőséget ad a fiataloknak
NS-artchív, Mirkó István
Skaliczki László szövetségi kapitány a svájciak ellen lehetőséget ad a fiataloknak
Skaliczki László szövetségi kapitány a svájciak ellen lehetőséget ad a fiataloknak
NS-artchív, Mirkó István
Skaliczki László szövetségi kapitány a svájciak ellen lehetőséget ad a fiataloknak

A jövő héten Spanyolországból, illetve Németországból két-két légiós csatlakozik a férfiválogatott keretéhez, a Svájc elleni tesztmérkőzéseken viszont nélkülük áll fel a Skaliczki-csapat. Tehát a helvétek ellen nem lesz ott a Barcelonát erősítő Nagy László, az Ademar León alkalmazásában álló Laluska Balázs, a Gummerschbach kapusa, Fazekas Nándor, valamint Mocsai Tamás, a Lemgo átlövője.

Így lehetőség nyílik a fiatalok előtt, hogy bizonyítsák rátermettségüket, hogy meggyőzzék a szövetségi kapitányt, igenis lehet rájuk számítani a tétmérkőzéseken is. Ha a svájciak elleni tesztmérkőzésen jól teljesítenek az eddig kevesebb játéklehetőséghez jutó ifjú titánok, nem kizárt, hogy szóhoz juthatnak az Eb-selejtezőn is.

A PROGRAM
Magyarország-Svájc
Június 1., Győr, 17 óra
Június 3., Dabas 16 óra
Pénteken és vasárnap három veszprémi, két dunaújvárosi, illetve egy tatabányai tehetség is szóhoz juthat. Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém) kiváló adottságú, remek képességű kapus, Gulyás Péter pedig villámgyors, tehetséges szélső, április elején, a román válogatott ellen szóhoz jutott, üde színfolt volt játéka.

A fiatal veszprémi különítmény harmadik tagja Putics Barna. Technikkás, remek lövőerővel megáldott átlövő, aki nemcsak támadásban, hanem védekezésben is képes átlagon felülire. A Dunaferrből Nagy Kornél irányítóként, Grebenár Gábor pedig Puticshoz hasonlóan átlövő poszton lendíthet a magyar válogatott szekerén.

Sándor Ákos, a Tatabányai Carbonex beállója, leginkább a védelem oszlopaként nyújthat maradandót, bár támadásban is hatékony lehet.

Érdekesség, hogy a bajnok Pick Szeged keretéből csupán hárman - Puljezevics Nenad, Ilyés Ferenc és Herbert Gábor – az ezüstérmes MKB Veszprémből öten – Putics Barna, Gulyás Péter, Gál Gyula, Iváncsik Gergő és Liszkai Szilveszter - kaptak meghívót a válogatottba.

A bronzérmes Dunaferrből viszont heten is címeres mezbe bújhatnak. Skaliczki László az újvárosiak közül Mikler Rolandra, Törő Szabolcsra, Grebenár Gáborra, Császár Gáborra, Nagy Kornélra, Iváncsik Tamásra és Zubai Szabolcsra is számít.

AZ EB-SELEJTEZŐRE KÉSZÜLŐ FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Fazekas Nándor (Gummersbach)
Puljezevics Nenad (Pick Szeged)
Mikler Roland (Dunaferr)
Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém)
MEZŐNYJÁTÉKOSOK:
Nagy László (Barcelona, spanyol)
Laluska Balázs (Ademar León, spanyol)
Mocsai Tamás (Lemgo, német)
Törő Szabolcs (Dunaferr)
Grebenár Gábor (Dunaferr)
Császár Gábor (Dunaferr)
Nagy Kornél (Dunaferr)
Iváncsik Tamás (Dunaferr)
Zubai Szabolcs (Dunaferr)
Sándor Ákos (Tatabánya)
Putics Barna (MKB Veszprém)
Gulyás Péter (MKB Veszprém)
Gál Gyula (MKB Veszprém)
Iváncsik Gergő (MKB Veszprém)
Herbert Gábor (Pick Szeged)
Ilyés Ferenc (Pick Szeged)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY:
Skaliczki László
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik