A helvétek elleni első meccs fölényes magyar sikert hozott

Vágólapra másolva!
2007.06.01. 18:48
Magabiztos győzelmet aratott a magyar férfi kézilabda-válogatott, ugyanis a győri mérkőzésen 31-20-ra verte Svájc legjobbjait. A légiósait nélkülöző, több fiatal játékossal felálló Skaliczki-csapat vasárnap is megküzd a helvétekkel, akkor Dabason.
Mikler Roland remek védésekkel járult hozzá a sikerhez
Mirkó István
Mikler Roland remek védésekkel járult hozzá a sikerhez
Mikler Roland remek védésekkel járult hozzá a sikerhez
Mirkó István
Mikler Roland remek védésekkel járult hozzá a sikerhez
A magyar csapat először lépett pályára hazai pályán a németországi világbajnokság óta és a csapatban ezúttal több fiatal is lehetőséget kapott.

Remekül kezdtek a mieink a győri mérkőzésen, Ilyés vezérletével hamar háromgólos vezetést szerzett Skaliczki László csapata. A svájci csapat – amely a meccs elején elég jól védekezett – több mint öt percet várt arra, hogy megszerezze első gólját, igaz, utána rögtön fel is zárkóztak egy gólra. Szerencsére Ilyés újra megvillant, és már 4-2-re vezetett a magyar csapat.

A svájciak tartották a lépést, egyenlíteni azonban nem tudtak. Ehhez kellett Mikler Roland is, aki többször is nagy bravúrral védett.

Hosszú gólcsend után Putics szép lövése törte meg a jeget, ez jót tett a csapatnak, ugyanis a következő percekben tartotta a két-három gólos vezetést. Sőt, a 23. percben Rédei nagy bombájával már négy volt a mieink előnye (10-6).

A 28. percre azonban a svájciak feljöttek egy gólra (11-10), Skaliczki László azonnal időt is kért. A félidő vége előtt azonban Zimmermann egyenlített, így a kezdés óta először volt egyenlő az állás.

Hogy a magyar csapat vonuljon előnnyel pihenőre, arról Nagy szép betöréssel gondoskodott, őt csak hetest érően tudtak szerelni. Iváncsik Gergő be is lőtte a büntetőt.

A második játékrész svájci góllal indult, de Császár egyből utána visszavette a vezetést a mieinknek. A magyar válogatott utána rákapcsolt, és háromgólos előnyre tett szert, sőt, a nyolcadik percben Putics góljával már néggyel vezetett.

Ezt az előnyt még növelni is tudta a magyar csapat, főleg úgy, hogy hátul Mikleren szinte nem lehetett kifogni, továbbra is nagy formában védett.

A félidő közepén Grebenár találatával már hat góllal vezetett a magyar csapat (24-18), a svájci kapitány ki is kérte az időt.

A vendégeken ez sem segített, Gulyás vezérletével sikerült nyolc gólra is növelni az előnyt (26-18), és az utolsó percekben már végképp nyugodtan játszhatott a magyar válogatott, végül 11 góllal nyerte a találkozót. A két csapat legközelebb vasárnap találkozik Dabason.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG - SVÁJC 31–20 (12–11)
Győr, 600 néző. V: Horváth P., Marton B.
MAGYARORSZÁG
MIKLER – Iváncsik T., RÉDEI 4, CSÁSZÁR 4, Gál 1, Ilyés 3, Iváncsik G. 1 (1)
Csere: Liszkai (kapus), Herbert, PUTICS 7 (3), Grebenár 2, Zubai, Nagy K., Törő 4, GULYÁS 5, Sándor
SVÁJC
EBINGER – Odermatt, Schmid 3, FURER 6, Eggenschwiler 1, Steiger 2, Zimmermann 4 (4)
Csere: Stauber, Merz (kapusok), Oltmanns 1, Stalder, Strübin 3, Hüsser
Az eredmény alakulása. 3. p.: 3–0. 12. p.: 5–4. 16. p.: 7–4. 23. p.: 10–6. 28. p.: 11–10. 38. p.: 17–13. 45. p.: 21–16. 53. p.: 26–19
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik