Félgőzzel is könnyedén nyert a Ferencváros a visszavágón

Vágólapra másolva!
2007.03.24. 17:54
Magabiztosan nyert a Ferencváros női kézilabdacsapata a Kupagyőztesek Európa Kupájának negyeddöntőjének visszavágóján. A zöld-fehérek a dániai döntetlen után kilenc góllal nyertek a Népligetben és könnyedén kerültek legjobb négy közé a KEK-ben.
Zácsik Szandra két góllal járult hozzá csapata győzelméhez
Meggyesi Bálint
Zácsik Szandra két góllal járult hozzá csapata győzelméhez
Zácsik Szandra két góllal járult hozzá csapata győzelméhez
Meggyesi Bálint
Zácsik Szandra két góllal járult hozzá csapata győzelméhez

A mérkőzés első perceiben mintha elaludt volna egy kicsit a Ferencváros, hiszen az első percekben kétszer is kétgólos előnyre tett szert a dán csapat. Elsősorban Tóth Tímeának köszönhetően a zöld-fehéreknek sikerült mindkét alkalommal sikerült kiegyenlítenie.

A félidő derekához közeledve mindkét gárda kapkodva játszott, és a mieink szerencséje elsősorban az volt, hogy minden alkalommal ők szerezték meg a vezetést. Időt is kért Németh András, mert látta, hogy a mérkőzésnek ebben a periódusában bizony meg lehet fogni a Gudmét.

Használt is a magyar csapat játékosainak a vezetőedző szava, hiszen a szünethez érve öt góllal vezetett a Fradi. Ez sikerült annak ellenére, hogy a vendégek edzője egy érdekes taktikát választott támadásban, mégpedig, hogy a cserekapust küldte be, azért, hogy támadásban emberelőnyben legyenek a vendégek.

A második játékrész elején a zöld-fehérek sokat javultak az előrejátékban, és néhány perc elteltével nyolc gólra nőtt az előny (20-12). Ám ezután következett megint egy hullámvölgy mindkét csapat játékában, és mintegy öt percig mindkét oldalon hibát hibára halmoztak a játékosok.

Ez olyannyira igaz, hogy akadt olyan tíz perces szakakasza is a meccsnek, amikor mindkét együttes egyszer-egyszer egyszer volt eredményes.

Látszott is, hogy ez nem nagyon zavarja Németh András tanítványait, hiszen elég erőteljesen visszaesett a Fradi teljesítménye, de a dánok rosszabb játéka miatt ez nem is volt annyira feltűnő. Bár azt meg kell hagyni, hogy a magyar gárda okosan tartotta a 7-8 gólos előnyt.

Végül a Fradi kilenc góllal, 28-19-re nyert, és összesítésben 57-48-as összesítéssel jutott a legjobb négy közé a Kupagyőztesek Európa Kupájában.

KEK, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

BUDAPEST BANK-FTC - GOG GUDME (dán) 28–19 (15–10)
Kőbányai út, 1200 néző, V: Pavel, State (románok)
FTC: HARIS, MRAVIKOVÁ 5, Szamoránsky P. 2, Szucsánszki 3, UHRAKOVÁ 6 (2), TÓTH T. 7 (3), Kirsner 1. CSERE: Pastrovics (kapus), Soós 2, Zácsik 2 (1), Szamoránsky A. Edző: Németh András
GUDME: SZUSZLINA – Kviesgaard 2, T. Jensen 3, Mölgaard 1, Flognman 4, Johansen 1, Dalgaard, CSERE: ROKNE 5 (3), Wissel 1, Hilster 1, Andersen, Knudsen 1 Edző: Jan Pytlick
Az eredmény alakulása. 3. p.: 0–2, 11. p.: 5–4. 17. p.: 8–6. 24. p.: 11–7. 34. p.: 17–11. 40. p.: 20–12. 50. p.: 21–15. 54. p.: 24–16
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 9/6, ill. 3/3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik