Mátyás királynő spanyol ajánlatot fontolgat

KERESZTÚRI GYULAKERESZTÚRI GYULA
Vágólapra másolva!
2005.06.24. 00:49
Címkék
A váciak csapatkapitánya, Mátyás Auguszta a bajnokságban 248 gólt lőtt, s ezzel immár ötödször lett gólkirálynő, megőrizve az egy évvel ezelőtti címét. Vácott, a nemzet sportvárosában szinte mindenki ismeri őt, és a helység vezetői a Vác város sportjáért kitüntető címmel ismerték el tevékenységét.
Mátyás Auguszta spanyol ajánlaton gondolkodik
Mátyás Auguszta spanyol ajánlaton gondolkodik
Mátyás Auguszta spanyol ajánlaton gondolkodik
Mátyás Auguszta spanyol ajánlaton gondolkodik
Mátyás Auguszta spanyol ajánlaton gondolkodik
Mátyás Auguszta spanyol ajánlaton gondolkodik

Született: 1968. január 17., Nagykanizsa
Magassága/testsúlya: 171 cm/70 kg
Posztja: átlövô
Klubja: Váci NK
Edzôje: Vura József
Válogatottsága: 38
Legjobb eredményei: olimpiai 3. (1996); KEK-gyôztes (1995); EHF-kupa-gyôztes (1998); 2x magyar bajnok (1997, 1998); Magyar Kupa-gyôztes (1998); 5x gólkirálynô (1990, 1992, 2002, 2004, 2005)
- Mi a titka a fantasztikus góláradatnak?
- A rutin minden helyzetben segít kihozni magamból a legjobb megoldást - válaszolta Mátyás. - A többin meg törjék a fejüket az ellenfelek.
- Hosszú évek óta csapatának minden mérkőzésén pályára lép.
- Sorrendben ez volt a negyedik bajnokság, amelyben valamennyi mérkőzésen szerepeltem. Nagyon szerencsés vagyok, hiszen eddig elkerültek a súlyos sérülések. A legutóbbi küzdelemsorozatban csak a Fradi elleni hazai meccsen nem találtam a kapuba. A legtöbb gólt, tizenötöt, a Fáy utcában lőttem.

Ebben az idényben miért volt kissé haloványabb a Vác?
- Anyagi okok miatt tovább szűkült a játékoskeretünk, míg az ellenfelek erősítettek. Ráadásul sok volt a sérültünk.
- Úgy tudjuk, egy évre meghoszszabbította a szerződését Vácott.
- Igen, de szerepel benne, hogy megfelelő külföldi ajánlat esetén elenged a klub. Már Spanyolországból az egyik első ligás együttestől is kerestek. Néhány napon belül eldől, megyek vagy maradok.
Vura József helyett az ősztől ismét Hajdu János dirigálja a váci csapatot. A szövetség szakmai igazgatójától azt tudakoltuk, ő miként értékeli az ötszörös gólkirálynő teljesítményét. "Hihetetlen a teljesítménye - mondta. - Tudom, hogy nem véletlen a sikere, amelynek rengeteg munka és sportszerű életmód az ára. Amit ő tud, azt nem lehet tanítani. Fantasztikusan érzi a kaput, minden idegszálával a góllövésre összpontosít. Ha Vácott folytatja, azt várom tőle, hogy rutinjával, akaraterejével segítse társait."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik