Dán-magyar BL-csúcstalálkozó

KERESZTURI GYULA, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYKERESZTURI GYULA, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2005.02.21. 21:53
Címkék
Immár a Viborg (dán) elleni negyeddöntőre készül a csoportjában második helyen végző Dunaferr NK, ám a Podgorica elleni varázslatos BL-diadalt, valamint a sikeres csoportküzdelmeket okkal ünnepelte. A Dunaferr kényszerűségből megújított női együttese a montenegróiak ellen távolról sem hibátlanul, de mindent elsöprő akarattal játszott.
Pálingert nem zavarta meg a klasszis társak (Radulovics, Németh, Lovász, Nagy, Bohus) sérülés miatti kiválása, és bravúros védései hitet adtak a többieknek is. Ferling, Pigniczki és Kindl a belső posztokon példamutató elszántsággal és eredményességgel küzdött, a sokadik virágzását élő Pálffy pedig góljai mellett hetesek sorát harcolta ki, keményen védekezett. A bal oldalon Vincze remek teljesítményével önmaga előtt is magasra állította a mércét. Látványos gólokkal jeleskedett Bulath is, aki azonban megsérült.

"Kindlnek szerettem volna továbbítani a labdát - emlékezett a fiatal átlövő, - és amint léptem, éreztem, hogy összerándul a hátsó combizmom. Egy régebbi húzódásra sérültem rá, és a hétfői vizsgálat részleges szakadást állapított meg. Egy hétig pihennem kell, s fizikoterápiás kezeléseket kapok."

Kiss Szilárd bízik sérült játékosai mielôbbi teljes felépülésében (Fotó: M. Németh Péter)
Kiss Szilárd bízik sérült játékosai mielôbbi teljes felépülésében (Fotó: M. Németh Péter)
Kiss Szilárd bízik sérült játékosai mielôbbi teljes felépülésében (Fotó: M. Németh Péter)
Kiss Szilárd vezetőedző csapata egységét emelte ki. "Ismét jelesre vizsgáztak a lányok - fogalmazott a tapasztalt szakember. - A szombati találkozó is megmutatta, mekkora értékeink vannak. Fegyelmezett, erőszakos védekezésünk átsegített bennünket a kisebb hullámvölgyeken. Három hetünk van felkészülni a kiváló Viborg ellen, s igyekszünk ezt az időt minden tekintetben a legjobban kihasználni. Közben idehaza is sorra jönnek az új feladatok. A szerdai, Spartacus elleni idegenbeli mérkőzés után pénteken az Esztergom jön hozzánk, vasárnap pedig nehéz percek várnak ránk Székesfehérváron a Cornexi elleni rangadón. A Viborgot tiszteljük, de teljes kerettel ötven százalék esélyünk lesz ellene. Nem szerencsés, hogy itthon kezdünk a negyeddöntőben, de alaposan felkészülünk. Több friss videofelvétel alapján kivesézzük a dánokat. Láttuk már az Ikast elleni bajnokijukat, amelyen idegenben kikaptak. Remek a keretük, de a szerény, ám egészséges önbizalommal felvértezett Dunaferrnek sincs oka a panaszra. Kérdés, hogy felépülő játékosaink milyen formában lesznek március közepén." ----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik