Kerékpár: szeptember utánra halasztják el a Girót és a Vueltát

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.04.15. 19:28
null
Froome (jobbra) már várta a mai híreket (Fotó: AFP)
Miután szerda kora délután kiderült, hogy az idei Tour de France-t később, július helyett szeptember elején rendezik meg, később aztán az is eldőlt, hogy elhalasztják a másik két nagy kerékpáros országúti körversenyt, a Giro d'Italiát és a Vuelta a Espanát is.

Szerdán kora délután a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) tájékoztatásából kiderült, hogy két hónappal elhalasztották a koronavírus-járvány miatt a világ legnagyobb és leghíresebb országúti kerékpáros-körversenyét, a Tour de France-t.

„Ez az a hír, amelyre sokan vártunk. Némi fény az alagút végén. Tisztában vagyok vele, hogy mindannyiunknak nehéz mostanában, és a kerékpárversenyek nem fontosak a nagy egész képet nézve, de reméljük, hogy a közeljövőben visszatérhetünk a normális kerékvágásba″ – írta közösségi oldalán a Tourt négyszer, a Vueltát kétszer, a Girót egyszer megnyerő 34 éves brit klasszis, Chris Froome.

Az UCI szerdán azt is közölte, hogy az év másik két háromhetes viadalát, az olasz (Giro d'Italia) és a spanyol körversenyt (Vuelta a Espana) is megrendezik idén, és mindkettőre a szeptember 27-én rajtoló országúti világbajnokságot követően kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik